Delhi
Door: Eric
Blijf op de hoogte en volg Eric
04 Oktober 2010 | India, Delhi
Zo, daar zijn we weer…. Of voor degenen die in verwarring raken door t meervoud… daar ben ik weer. Ik lig nu heel relaxed in mijn ondergoed op mijn hotelbed te tikken terwijl de ventilator me verkoeling bezorgt. Helaas doet de airco het niet want we hebben (weer) een stroomstoring. Gelukkig hebben ze een generator zodat t licht en de ventilator t wel doen. Helaas geen wifi signaal op de kamer dus ik lig nu offline te typen maar zal zo naar de lobby gaan om t verhaaltje te uploaden. Als jullie dit lezen is dat dus gelukt J.
Vandaag een lekkere drukke dag gehad maar zal beginnen waar ik jullie heb achtergelaten, Zaterdagavond….. Die nacht pas laat in slaap gevallen, jetlag? En de volgende morgen dan ook schandalig verslapen…. Kwam er pas om 10:30 uur uit J Het verhaal dat er zoveel herrie op straat is dat je geen oog dicht doet kan ik dus niet bevestigen. Na een heerliijke banaan pancake en een smerige bak melkkoffie dus samen met Uli en Claire per tuktuk (of riksja of hoe je zo’n ding ook wilt noemen) naar het “Red Fort” Van buiten ziet dit er erg indrukwekkend uit met een gigantische rode muur erom heen. Vanbinnen is het een oase van rust. Na de hektiek van de straat is dat een heerlijke verademing. Keurig getrimde grasvelden met hoge bomen die veel verkoeling geven. Claire wilde perse de sound en lightshow zien maar…. Helaas voor haar… wegens werkzaamheden was die gecancelled. Wij dus terug naar het hotel om te genieten van een welverdient biertje en de warme maaltijd…. Ik had een of ander wazig soepje met roti (platte broodjes). Tot dusverre hier vegetarisch gegeten… (Ja Marjan vD., echt waar) niet zozeer uit principe maar aangezien geen enkele toerist hier vlees eet ben ik een beetje huiverig om dat kippetje te bestellen en op te eten dat al weken in de koelkast ligt…. Ik laat m dus mooi liggen (voorlopig). Ik heb in ieder geval geen last van Delhi Belly… mijn gestel houdt zich prima en t poepen gaat als vanouds J.
Nou, toen naar bed…. En ik dacht ik ga me geen 2e keer verslapen… heb een druk programma dus ik zet de wekker op 8 uur….. Enfin…. Om 10 uur werd ik wakker…. Lol. Snel ontbeten en de straat op gerent om een tuktuk te scoren om me naar Humayun’s tomb te brengen. Volgens de lonely planet “Delhi’s most sublime sight” en als de lonely planet dat zegt dan is dat dus ook zo… was inderdaad erg indrukwekkend. Het is een groot temppel complex met diverse temepels (o.a. de tombe van zijn kapper!!!) met in het midden dus Humayun’s tombe. Hij was de 2e Mughul keizer en de tombe is in de 16e eeuw gebouwd.
Daarna weer een tuktuk gepakt die me naar Qutb Minor heeft gebracht. Dit is een grote toren van 73 hoog, gebouwd begin 1100. Maar…. Ik ging niet voor die toren, hoewel ik m natuurlijk wel op de foto heb gezet… er staat namelijk ook een ijzeren pilaar… vele van jullie heb ik al over dat ding verteld… niemand weet wie m er neer heeft gezet maar nog veel belangrijker… niemand weet hoe die gemaakt is… het is voor een zuivere soort staal die niet roest gemaakt… ver voordat het procede van t maken van roestvrijstaal uitgevonden werd. Uit de inscriptie in Sankriet kan men i.i.g. opmaken dat ie er staat van omstreeks 400 na christus. Nou ik heb dat ding eens bekeken, er een rondje omheen gelopen, paar foto’s van gemaakt en de inscriptie bestudeerd en moet tot de conclusie komen dat…. Ik geen staak wijzer ben geworden J. maar goed, tis weer een tik in de box zullen we maar zeggen.
Na dit avontuur met de tuktuk naar New Delhi Railway Station en daar mijn treinkaartjes voor morgen (de 5e) en voor Donderdag (de7e) gekocht. Na goede aanwijzigen van mede toeristen in t hotel was t een makkie op de juiste balie te vinden met een vriendelijke meneer. Morgen vertrek ik naar Mathura en blijf daar 2 nachten voordat ik doorreis naar Agra. Heb zojuist maar even aan de balie van het hotel gevraagd of ze me morgen willen wakker maken… mijn trein vertrekt namelijk om 10:25 uur….
Vanaf t station terug naar t hotel gewandeld en tot mijn verbazing maar 2x aangesproken en allebei de keren was t een lachend “Hello sir, It’s hot, isn’t it?” waarschijnlijk doelend op de handdoek rond mijn nek en t zweet dat in straaltjes van mijn kop liep.
Zo, hier moeten jullie t weer even mee doen…. Volgende bericht komt uit Mathura (of Agra)
Groeten
Eric
Groeten
Eric
04 Oktober 2010 - 11:38
Hannah:
Hoi Eric ,
Joh wat leuk z'n uitgebreid verslag van je doen en laten.Ik vind het heel leuk om te lezen .En kijk uit naar de volgende .
Groetjes van je liefste tantetje. haha -
04 Oktober 2010 - 13:54
Annie:
Hi slaapkopje,je had een grote wekker met kanonschoten mee moeten nemen....haha...je hebt in ieder geval al het een en ander gezien en dat is nog maar het begin...gisteren was het hier ook warm niet de temperatuur die daar is,maar wij zijn snel tevreden...veel plezier morgen,een knuf van mij!! -
04 Oktober 2010 - 17:38
Karin:
hahahhaha, leuk verslag eric. misschien toch dubbel glas...? Ja, die pilaar is toch bizar, je had er inderdaad over verteld. vraagje: die "J" in het verslag (3x) is dat een verwijzing naar Kim? ;-) Jan, of van jeee? of tik foutje? Fijne reis en tot de volgende lay out.
greezzz K -
04 Oktober 2010 - 19:30
Mams:
Nou op zulke uitgebreide verslagen kan ik wel even teren. Heerlijk! Morgen ga je Delhi dus alweer verlaten voor een treinreis. Dat wordt dus het echte India-leven verkennen. Veel plezier XXX -
05 Oktober 2010 - 17:28
Info:
De zuil is 98% pure smeedijzer , en is een bewijs van het hoge niveau van vaardigheden bereikt door oude Indiase smeden. It has attracted the attention of both archaeologists and metallurgists , as it has withstood corrosion for over 1,600 years in the open air. [ 4 ] Het heeft de aandacht getrokken van zowel archeologen en metaalbewerkers , zoals zij heeft doorstaan corrosie voor meer dan 1.600 jaar in de open lucht.