Fort Agra, 8 okt 2010
Door: Eric
Blijf op de hoogte en volg Eric
08 Oktober 2010 | India, Agra
Agra, 8 okt 2010
Hallo Allemaal,
Ben ik weer!
Zo, gisteravond, Donderdag 7 okt, lekker gegeten in het hotel en toen op tijd naar bed. Om 2 uur ‘s nachts wakker geworden… De airco lekte als een idioot en het water stroomde langs de muur naar beneden….net niet mijn rugzak in. Het liep wel direct over het stopcontact van de airco en dat vond ik toch een beetje link… dus de airco uitgezet, mijn spullen droog gelegd, emmer onder de airco en verder geslapen.
Vanmorgen lekker ontbeten in de hoteltuin, gebakken eieren met toast, zwarte koffie erbij en natuurlijk een sigaret. Vervolgens naar de hotel manager gelopen ivm de airco en hij heeft er even naar gekeken. Vervolgens afgesproken dat hij er vanmiddag, als ik terug ben van fort Agra, uitgebreider naar zal kijken. Nu is die airco niet eens echt nodig, tis van zichzelf al een koele kamer en de ventilator is eigenlijk genoeg… maar ik betaal ervoor en dan zal ie t doen ook!
Daarna naar Fort Agra gelopen. Volgens de LP is het vanaf de westkant van de Taj 2km lopen door t park en ze raden dat aan om te doen als t niet belachelijk heet is…. Ik vind dat het dat niet is en besluit zelfs om vanaf het hotel al te lopen (en dat is aan de oostkant) Leuke wandeling door Taj Ganj, het budget toeristen gedeelte van Agra. Uiteraard word ik elke 3 stappen gevraagd of ik geen riksja wil of edelstenen, goud, houtsnijwerk of andere prullaria wil kopen. Na een tijdje merk ik dat een staccato nononononononononononononononononononono perfect werkt…. Ik geef ze op die manier geen kans om er tussen te komen lol. Ook wijs ik elke riksja bestuurder die me vraagt of ik mee wil rijden op mijn bergschoenen en vertel vol trots dat ik er wel op naar Delhi kan lopen! Daar kunnen ze wel om lachen. Ook heb ik al een paar keer vriendelijk uitgelegd dat ik al 3x nee heb gezegd en dat dit dus de 4e keer is vraag dan of een 5e keer echt nodig is… die werkt ook prima, kost alleen wat meer tijd.
Na een behoorlijke wandeling… niet door t park maar om t park heen…. Foutje bedankt… kom ik aan bij Fort Agra. De bouw van dit inmense fort is in1565 begonnen door Keizer Akbar. Zijn kleinzoon, Shah Jahan heeft het verder uitgebouwd en ja, die Shah Jahan heeft ook de Taj Mahal laten bouwen. Zowel het fort als de Taj staan langs de Yamuna rivier en vanaf t fort heb ik vandaag dus ook de Taj gezien. Shah Jahan heeft het fort verder uitgebouwd en er een paleis van gemaakt. Zijn zoon heeft het later omgebouwd tot gevangenis… en zijn vader daar gevangen gezet.. Die heeft daar nog 8 jaar geleefd met als uitzicht dus de tombe van zijn vrouw.
Enfin, het is een enorm indrukwekkend fort echter maar een heel klein deel is toegankelijk voor publiek… jammer dan weer en… ik ben “slachtoffer” geworden van corruptie lol… bij het binnengaan van het fort wordt iedereen gecontroleerd op “verboden waar” en ook mijn rugzakje werd gecontroleerd…. En ze vonden daar mijn zwaar verboden laptopje…. Dat kon natuurlijk niet maar… voor een kleine tip zouden ze een oogje dichtknijpen… enfin voor 50 roepie gingen alle oogjes dicht en was ik binnen.
Na afloop door t park gelopen wat ze aan t opknappen zijn, de rechtstreekse route van de westgate naar het fort wordt geplaveid met rode flagstones. Als dat af is denk ik dat ze een mooie looproute rechtstreeks van de taj naar het fort hebben. Deze route was een stuk korter en als snel wandel ik weer door Taj Ganj en daar gaan we weer…. Nonononononnononononononono. Lekker gelunched in het hotel en ik lig nu op bed te typen. Zo de boss maar even aanschieten dat hij bij mijn kamer kan voor de airco.
Groeten tot zover
Eric
ps: de airco doet t weer....
Hallo Allemaal,
Ben ik weer!
Groeten tot zover
Eric
ps: de airco doet t weer....
08 Oktober 2010 - 13:23
Mams:
Fijn dat je het inmiddels weer wat beter naar je zin hebt.En bedankt voor de foto's, al bedoelde ik met "bewijsfoto's" dat ik JOU wil zien. Je hebt toch een zelfontspanner op dat toestel? Leuk vond ik je vraag aan die Indiër of hij dacht dat na 4 x "nee" een 5e vraag "ja" zou opleveren. Ja, dat werkt!Heb je goed onthouden van vroeger :-)
08 Oktober 2010 - 14:31
Karin:
JA.... een fotootje van jezelf zou wel even leuk zijn. (up to date dan he) -
08 Oktober 2010 - 17:00
Annie:
Geweldig dat de airco het weer doet...hoezo controleren??? Je ziet maar hoe corrupt alles en iedereen is,als je maar met geld over de brug komt dan mag en kan alles...daar heb jij van kunnen profiteren...bofkont... jij bent tenslotte de rijke toerist...groetjes en veel plezier verder!! -
08 Oktober 2010 - 21:26
Anton:
He sport, wat een verhaal LOL!(moet ze misschien gaan bundelen)
effe over je atletische lichaam....FOTOOOOOO!Owja..niet gaan zwemmen daar bij de CWG, er zijn nl al veel sporters ziek geworden van het water (maar die hebben dan ook niet hetzelfde getrainde en atletische lichaam als jij).
Ik heb India altijd fascinerend gevonden maar krijg nu toch de indruk dat dat uitsluitend geldt voor the National Geografic Channel docu's.
(Ben toch meer het type; all inclusive / pure luxe, denk ik .)
Ik ben benieuwd wat er verder nog op je pad komt en verheug me op je volgende "column". -
09 Oktober 2010 - 19:24
Eddy:
Heb me rot gelachen om dat mallotige verhaal van je. Er zijn er weer 2 nieuw, dus ik ga snel verder lezen.