Pokhara Paragliding 28 okt 2010
Door: Eric
Blijf op de hoogte en volg Eric
28 Oktober 2010 | Nepal, Pokhara
Zo jongelui,
Vandaag was t dan zover... Enigszins onrustig opgestaan en ontbeten met een kop koffie en een peuk. Toen even het dorp ingelopen en 10 pakkies peuken gescoord (325 roepies dus 35 euro cent per pakje hahahaha) terug naar het hotel, het was inmiddels 9 uur, voor nog een bak koffie en een ontbijtje. Tegen 10 uur mezelf maar eens omgekleed, lange broek aan, berg schoenen, t-shirt met lange mouwen met daar overheen overhemd. Toen naar het verzamelpunt gewandeld. Met de Jeep omhoog naar Sarangkot. Daar werden de deelnemers gekoppeld aan zijn of haar piloot. De lichtste piloot met de zwaarste deelnemer.... ja ja ja ik had inderdaad mister vedergewicht, AJ uit India (hem maar niet verteld wat ik van zijn land vond hahahaha) harnasje aan en wat uitleg.... die uitleg bestond eruit dat als hij NU zei ik de berg af moest rennen de afgrond in.... jawel meneer AJ... het startsein werd gegeven en ik rende met AJ en parachute de berg af, binnen 5 meter waren we "airborn" en kon ik relaxed achterover hangen. AJ stuurde ons naar een warme luchtstroom en we begonnen te klimmen. (NB vergeleken bij de andere piloten was AJ zo klein en licht dat we samen nog tot de lichtste combinaties hoorden hahahaha, de andere piloten waren namelijk merendeels van mijn postuur). De warme luchtstromen worden ook gebruikt door roofvogels om hoger te komen en op foto 01 zie je een havik naast de parachute vliegen.
In het begin vond ik t doodeng maar dat veranderde al snel in gewoon genieten. Na een tijdje ook mijn camera te voorschijn gehaald. Bij foto 02 zat ik al wat meer op mijn gemak en foto 03 heb ik ook zelf gemaakt, dat zijn dus AJ en ik. de andere 2 foto's heeft AJ gemaakt met een camera aan een stok... errug handig. Een cd'tje met foto's en een filmpje kostte 17 euro extra en in eerste instantie had ik zoiets...laat maar.. op de berg echter, vlak voor take off toch besloten om dat wel te doen, geen spijt van. Het cd'tje zal ik binnenkort (vanuit Kathmandu) naar huis sturen en ik heb inmiddels ook een kopie op mijn laptoppie staan.
Aangezien ik de cross country tocht had besteld vlogen we gezellig richting de Himalaya steeds hoger. Het uitzicht was adembenemend (Het vertrekpunt lag al een stuk hoger dan die peace pagode van eerder deze week) Uiteindelijk landen we met een serie fraaie bochten keurig langs het meer. Al met al een onvergetelijke tocht en die 120 euro zeker waard! It's another tick in the box!
Vanmorgen ook nog even een buskaartje voor morgen gescoord. Om 7:30 uur vertrek ik naar Chitwan National Park alwaar ik op een olifant zal gaan rijden! Als ik heel, heel, heel veel geluk heb zal ik nog een tijger zien en fotograferen ook maar de kans daarop is erg klein... ach voor een neushoorn doe ik t ook hoor!
Ik sla dus Bandipur over. Wil liever op me gemak 3 plaatsen doen dan 4 gehaast.... moet ik voor Bandipur, Tansen en de Siddharta Highway nog maar een keertje terugkomen. Kan me in ieder geval goed voorstellen dat mensen Nepal hoog op hun favoriete vakantielandenlijstje hebben staan. Mijn advies is in ieder geval... GAAN ! lol.
Over gaan gesproken.... ik ga eten... doei
Eric
oh ps: vanmiddag als lunch de momo's geprobeerd, 5 met kip en 5 met geit. Waren prima te eten. Lijkt een beetje op dimsum, gekookt gevuld deeg, was smakelijk maar niet zo verslavend als wel wordt beweerd.
Zo, ik zit nu in restaurant "China Town" en ik dacht bij mezelf... laatste avond in Pokhara... ik neem het ervan. Zojuist de eerste slok van mijn ijskoude Everest genomen en een nasi met varkensvlees en... gebraden eend in gembersaus besteld... het water loopt me nu al in de mond... ik ben dus in afwachting van lol
Groetjes en tot in Chitwan
Eric
28 Oktober 2010 - 13:22
Eric :
Zo, de eend en de nasi zitten inmiddels in Eric, nu ff biertje opdrinken en peukie paffen (rookverbod in de horeca kennen ze hier gelukkig nog niet) en dan maar eens desert bestellen, ben benieuwd of ze hier gebakken banaan hebben... vast wel... -
28 Oktober 2010 - 13:28
Annie:
Super wat je hebt gedaan....je bent een held ik doe het je niet na....dit is toch een geweldige ervaring die je voor de rest van je leven nooit meer vergeet...dit zijn juist de leuke ervaringen die je op doet met een wereldreis....en morgen weer iets spannends voor de boeg...het kan niet op... weer mooie foto's....goeie reis voor morgen en geniet ervan...kussss -
28 Oktober 2010 - 13:33
@ Annie
ach morgen zal niet zo spannend worden... 8 uur in een toeristenbus en daarna een hotelletje zoeken... en olifanten safari boeken. Daarna lekker slapen -
28 Oktober 2010 - 14:26
Mams:
Wat een heerlijke dag is dit voor je geweest. Bij het lezen en het kijken naar de foto's vloog ik met je mee! Nu straks op een olifant... sjonge-jonge, 't kan niet op!
En dan te denken dat je nog geen maand weg bent.
Ik volg je ook op de atlas, die ligt continue open op tafel. Ik kon Chitwan eerst niet vinden, maar wordt in de index geschreven als Chitawan, vandaar.Ik dacht trouwens dat je heeeeeeeel lang in Pokhara wilde blijven? Nou ja,niets veranderlijker dan een mens. KNUFFELS XXX -
28 Oktober 2010 - 15:15
Agnes:
Mijn pc lag er bijna 2 weken uit en had ik een "dagtaak"je mails te lezen, maar met veel plezier.
Ik heb ook altijd paragliding willen doen maar het is er nooit van gekomen tot nog toe. Hoe lang "hang"je dan in de lucht? Voor mij zou zoiets wel een uur mogen duren!
Ik ben dus gewoon jaloers!
En nu maar hopen dat ze op die olifant een matje ondr je gat leggen want die stekels (haren) zijn ontzettend hard. Heb ik als kind een "trauma"van gekregen!
Geniet, geniet, geniet!
Groetjes, ook van Jan. -
28 Oktober 2010 - 17:36
Karin:
Wowwww, jij durft! zowel mijn muis als tafelblad zijn nat van mijn zweethanden bij het zien van de foto`s. Ik vind het super dapper van je. Wat een ervaring :-) hopelijk zit je morgen net zo lekker in de bus. ;-) Ik vroeg me ook af hoelang je in de lucht blijft. Niet dat ik een ticket wil hoor brrrr. Op naar Jumbo!! dikke kus -
28 Oktober 2010 - 21:01
Annie:
Zelfs dat krijg jij voor elkaar dat een busreis van 8 uur nog spannend wordt...ik bedoelde het ritje op de olifant en die tijger ga jij volgens mij zien...als dat geen spanning is....good luck -
30 Oktober 2010 - 12:20
Marjan:
het ziet er gewoon relax uit daar aan die touwtjes.Helmpie ging maar net he?
Mooi broer!
Foto op olifant is wel een must,op tijger is ook leuk maar misschien iets minder aan te raden.Ben benieuwd.
toedels. -
31 Oktober 2010 - 11:22
Eric :
De vlucht duurde ongeveer een uur. we zijn ook 2x door middel van de thermiek verder omhoog gegaan zodat we wat meer afstand konden overbruggen. Was inderdaad SUPER !!!
Of ik olifanten en tijgers heb gezien.... lees volgende reisverslag maar :-)