Bhaktapur 5-6 nov - Reisverslag uit Bhaktapur, Nepal van Eric - WaarBenJij.nu Bhaktapur 5-6 nov - Reisverslag uit Bhaktapur, Nepal van Eric - WaarBenJij.nu

Bhaktapur 5-6 nov

Door: Eric

Blijf op de hoogte en volg Eric

06 November 2010 | Nepal, Bhaktapur

Bhaktapur, 5 nov 2010

Zo, voordat ik over Bhaktapur begin, nog even over de laatste avond in Kathmandu. In die bar met die band... op een gegeven moment werd er een verzoekje gespeeld en dat was "cocaïne" van Eric Clapton. (dat speelden ze trouwens uitstekend) en daar werd door de hele zaal zo enthousiast en uitbundig op gereageerd dat ik eigenlijk t idee kreeg er komt zo een grote zak met poedersuiker rond voor iedereen... maar helaas.. no such luck. Wel zat de stemming er toen goed in lol.

Enfin, gisteravond dus t lichtjes feest en mezelf op een toplocatie neergezet. Eén van de tempels hier is namelijk omgebouwd tot restaurant met uitzicht op een pleintje met nog 2 tempels erop... en op alle trappen en in alle hoeken en gaten stonden "waxine" lichtjes. (zoals "info" al omschreef zijn dat aardewerken bakjes met brandbaar spul en een lont erin.) Ik telde alleen op de trappen van de tempel al minimaal 250 lichtjes.

De menukaart was wel even schrikken... ondanks dat ik het wel verwacht had op deze toplocatie... en onderaan stond nog vermeld dat alle prijzen nog eens onderhevig zijn aan 10% service en 13% belasting... dus er komt gewoon nog een kwart bij. Bij het bestellen wees de ober me trouwens op die toevoeging en hebben we er even over gepraat. Ze huren dat pand en de huur is niet mis.... en dat kan ik nog begrijpen ook... anyway het biertje en de mixed chowmein smaakte prima. Paar leuke foto's gemaakt terwijl ik met de sluitertijd aan t spelen was, helaas hoor je daar de muziek van het orkestje dat voor een van de tempels zat te jammeren niet. Om een uur of 8 werd ik eigenlijk al een beetje weggekeken en ook t plein was inmiddels redelijk aan t leeglopen en t bandje was er om 7 uur al mee uitgescheden. Tegen half negen terug geslenterd naar het hotel en alles zat inmiddels dicht...ok, duidelijk geen nachtleven hier in Bhaktapur.

Dus vroeg naar bed

Bhaktapur 6 nov 2010

Dus vroeg op.... om 7 uur al klaarwakker...nog even blijven liggen maar toch zat ik om half 8 al aan t ontbijt. Daarna de wandelslippers aangetrokken en maar weer eens een wandelroute uit de lonely planet gevolgd. Die voerde door straatjes en steegjes heen en op een gegeven moment moest via 3 treetjes door een kleine doorgang heen, vlak voor een Ghanesh tempeltje.... ik zag t tempeltje, ik zag 3 treetjes, ik zag een donker gat.... moet ik daarin??? Dat is gewoon een woonhuis.... hmmmm... de LP nog eens opengeslagen en nagelezen en toen kwam er een jochie aangelopen die al op dat donkere gat wees.... duidelijk dat er daar al meer besluiteloos met de LP in de hand hebben staan rondkijken... enfin, ik die 3 treetjes op, bukken en t donkere gat in... na een meter of 10 kwam ik uit op een klein binnenplaatjes waar ik vriendelijk werd aangestaard door een rat. Enfin, binnenplaatsje overgestoken en door een volgend donker tunneltje kwam ik uit bij t volgende straatje... was best leuk lol. Na nog een half uurtje links en rechts de aanwijzingen op gevolgd te hebben ben ik ergens verkeerd gelopen... gevolg was dat ik op de "snelweg" terecht kwam.... en zo ongeveer de buitenring om t stadje heb gevolgd..... enfin, ergens weer een brug over de rivier gevonden en was ik weer back op track. Ook leuk... je mag deze stad dus alleen in als je 750 roepie neer telt (zoals ik gisteren al schreef) Nu was ik met mijn omweg buiten die "perimeter" gekomen en toen ik dat bruggetje wilde oversteken liep ik samen met pak-en-beet 100 niet blanken (ik denk Nepalezen) die brug over... en alleen ik werd aangesproken of ik een kaartje had.... dus ik mijn kaartje laten zien terwijl ik zei "only whites have to show ticket?" Hij lachte alleen maar... Grrrrrr.....

Enfin, ik heb inmiddels ook antwoord van Yanneke en heb een kamer gereserveerd in hotel at the end of the universe... dus dan weten jullie alvast waar ik de 8ste t/m de 11e verblijf. Taxi naar t vliegveld ook vast geregeld... moet ik alleen nog van hier naar Nagarkot... dat boden zij ook aan mar denk dat ik dat veul goedkoper zelf kan regelen.

Oh en mijn kleine rugzak heeft het toch begeven... althans de rits (sommigen van jullie weten hoe ik zat te twijfelen of ik wel of niet...) maar goed, vandaag voor 5 euro een nieuwe kleine rugzak gekocht... kwaliteit houdt niet over dus vrees dat deze ook geen 8 maanden meegaat... maar we zullen wel zien... oh en Karin..ik heb je klompje netjes van de oude afgehaald en aan de nieuwe bevestigd... dus klompie blijft gewoon bij me lol.
Aangezien ik toch online ben om de mail van Yanneke te checken kan ik net zo goed dit reisverslag ook maar plaatsen....
Groeten
Eric

• 06 November 2010 - 12:37

Eddy:

Lijkt me prachtig om dat lichtfeest mee te maken. Jammer dat ze zo vroeg naar bed gaan...of was de stroom uitgevallen ? Gelukkig discrimineren ze daar niet.

• 06 November 2010 - 20:44

Annie:

Dus je hebt de laatste avond in Kathmandu toch nog het sfeertje meegemaakt van het uitgaansleven....is even wat anders dan wandelen...trouwens je zult die kilo'tjes teveel wel kwijt zijn met al dat lopen...toch???? Nog veel plezier....groetjes xx

• 07 November 2010 - 11:34

Eric :

@ Eddy, nee, de stroom deed het gelukkig prima, kon dus t laptoppie opgeladen houden. Dat lichtjesfeest was inderdaad leuk. Mooi geziht.

@ Annie
    Helaas... heb wel t gevoel dat ik wat kilootjes kwijt ben maar niet idioot veel... enfin, de komende dagen in de omgeving van Nagarkot maar eens wat heuvelwandelingen maken

• 07 November 2010 - 19:42

Karin:

Ik dacht inderdaad gelijk aan het klompje ;-) jammer van je rugzak. Leuk verhaal weer!