Nagarkot, Mt Everest en de toiletpot
Door: Eric
Blijf op de hoogte en volg Eric
10 November 2010 | Nepal, Nagarkot
Zo, ik ben in Nagarkot in het hotel "at the end of the universe" de kamer is een vervallen donker hok maar jonge jonge... ik zit nu in t restaurant, dat ziet er al geweldig uit, perfect aangekleed, beetje Oostenrijkse skihut achtig aandoend en dan het uitzicht, als ik naar rechts kijk zie ik de Kathmandu vallei liggen en naar links de Himalaya. Heb net al een fotootje gemaakt van het uitzicht en die krijgen jullie nog wel te zien! Oh en natuurlijk hebben ze wi-fi in deze skihut lol
Nu moet ik nog wel even terug naar hoe ik hier gekomen ben....Het was de bedoeling dat ik een taxi zou nemen...Die kost zo'n 800 roepies maar ik heb mijn taxibudget overgeheveld naar mijn bierbudget (tja, je moet prioriteiten zetten he) dus taxi zat er niet m eer in. Nu rijdt er ook een bus naar Nagarkot en die vertrekt vanuit een buitenwijk van Bhaktapur... Ik dus al mijn bagage op mijn nek en wandel naar die bushalte. Onderweg nog over t plein van de leuke meiden gekomen maar helaas ... geen markt vandaag dus ook geen foto kunnen maken van mij met t bananenmeisje. Enfin, na een dikke 20 min bij de bushalte, daar stonden 3 aftandse barrels waarvan er 1 naar Nagarkot zou gaan... ja die ja... die al helemaal vol zit....(nu had mijn hotelmeneer me daar al voor gewaarschuwd en ach, ik ben er inmiddels wel aan gewend). Dus ik zeul eerst mijn backpack het dak op. Daar zitten al 3 gasten en ik denk bij mezelf... tis maar een uurtje...ik blijf ook lekker op t dak zitten. Zo gezegd zo gedaan, 1 van die 3 spreekt een beetje Engels en we keuvelen gezellig wat. Na een halfuurtje wordt de motor gestart en we vertrekken... Inmiddels zitten we met minstens 20 man op dat dak (waaronder 5 Italianen) en het hotsen en botsen valt reuze mee... wel moet ik in de gaten houden dat ik niet onthoofd wordt door een elektriciteitskabel.... maar ook dat is dus goed gegaan. Toen we nog stil stonden had ik me echter al gerealiseerd dat ik van 1300 meter naar 2100 meter zou stijgen... en jawel, de weg slingert zich met haarspelden naar boven. De stukken dat ik aan de bergkant zit zijn prima te doen maar als ik aan de dal kant zit terwijl mijn benen in de afgrond bungelen voel ik me toch iets minder op mijn gemak... hoewel t op t dak waarschijnlijk veiliger was dan in de bus, tenminste in geval we over de rand zouden kieperen... maar ook dat is niet gebeurd. Na een uurtje afgezet in Nagarkot... in t dorp zelf... de hotels liggen nog een eindje buiten t dorp, verder berg op... met mijn tong op de schoenen kwam ik uiteindelijk hier aan... en nu dus 3 dagen "dolce far niente"
Zo, tis nu 4 uur ('s middags) en ik lig in bed..... huh? ja... 2 redenen... 1e is... ik heb t koud !!! Dat is dus ook voor t eerst dat ik weg ben dat ik dat kan zeggen... Zat net in T-shirtje in de ondergaande zon en zit te rillen.... dus naar kamer gegaan om lang shirt aan te trekken en gelijk ook maar de trui erover heen... toen keek ik eens naar t bed en bedacht me dat de matras wel erg dun is... en dat ik daar eigenlijk geen zin in had.... nu liggen er 2 dekbedden op t bed en ik heb het volgende gedaan.... ik heb 1 dekbed dubbelgouwen en in mijn lakenzak gestopt... dat pakketje heb ik op de matras gelegd (en daar lig ik nu dus op) en daarna mijn slaapzak opengeritst op bed gelegd met het 2e dekbed eroverheen... daar lig ik nu dus onder... en tja.. dat moest ik natuurlijk even uitproberen... het ligt... redelijk... nog steeds niet echt zacht te noemen maar ik moet het er maar mee doen de komende 3 nachten... ben benieuwd hoe koud t hier gaat worden... enfin, vertel ik jullie morgen wel... met de ijspegels aan de neus en alleen een koude douche....
Ik lig er wel heel mooi bij moet ik zeggen....er zit een groot raam aan het hoofdeinde en ik kijk zo door de bomen het dal in terwijl de ondergaande zon er niet in slaagt me warm te houden hahahaha.
Ok, het wi-fi signaal haalt t zelfs tot hier alleen jammer dat t stopcontact het niet doet... dus opladen lukt niet....maar eens zien of ik dat in t restaurant kan doen, tis toch bijna etenstijd.
Zo, hapje gegeten, kipschnitzel of zo... en een hot chocolate als toetje want in heb het nog steeds KOUD... begin ook te twijfelen of ik het wel koud heb doordat ik zoveel hoger zit of dat ik het koud heb omdat ik (weer) ziek aan t worden ben..... voel me redelijk brak en heb mijn bordje niet eens leeg gegeten... zo maar eens naar bed gaan... ik sta in ieder geval NIET om 5 uur op om de zonsopgang vanaf de uitkijktoren te zien.... dat doen we dan overmorgen wel.
Heb hier een boek gescoord, "the lost symbol" van "Dan Brown" dus ik kom de dagen wel door... en t is in t Engels dus ik leer er ook nog wat van.
Nagarkot, 9 nov 2010
Zo, ik lag er gisteren om 11 uur in en heb behoorlijk geslapen. Werd wel een paar keer wakker omdat het bed (ondanks de aanpassingen) nog steeds vrij hard is... ach ff omdraaien en weer verder maffen. Voel me inmiddels een stuk beter dan gisteren. Ben dus niet ziek aan het worden.
Het sanitair in mijn kamer is wel erg basic hoor.... een toiletpot en een koude douche.... en die douche geeft nauwelijks water. Een wasbak is er niet... Nu is er een toiletgebouwtje naast t restaurant met een wasbak en me daar vanochtend maar gewassen... die wasbak hangt trouwens aan de buitenmuur dus mijn gepoedel daar was dus een publiek gebeuren.
Na het ontbijt even op mijn kamer de boel overdacht en.... ik heb nu een andere kamer... mooi licht, zacht(er) bed, warm water, fatsoenlijk toilet, wasbak, balkonnetje, uitzicht op de besneeuwde bergtoppen ... betaal voor deze kamer wel t dubbele maar vooruit... enige nadeel... deze kamer is verder van het hoofdgebouw en t wi-fi signaal dringt niet door tot in de kamer... ach... moet toch 3x per dag eten lol.
En ik ben toch niet helemaal lekker... of zeg maar gerust helemaal niet lekker... heb last van darmkrampjes en ben al 4x naar de wc gerent t afgelopen uur... Heb zelfs een klein beetje overgegeven... kwam niet veel uit maar voel me sindsdien wel iets beter... enfin, vandaag maar kalm aan doen (tis nu 11 uur 's morgens en ik lig in bed... dus dat kalm aan doen lukt prima hahaha.). Ben in ieder geval blij dat ik van kamer gewisseld ben....
Tis nu 6 uur 's avonds en ik lig nog/weer in bed... ben er alleen even uit geweest voor een bakkie hete chocola. De darmkrampen zijn minder en ik heb gelukkig niet meer overgegeven. Hoop dat ik morgen ochtend weer t mannetje ben.... maar goed... het statement dat ik nooit ziek word kan nu dus echt definitief de prullenbak in...
Op deze manier betaald die duurdere kamer zichzelf omdat ik o.a. de lunch heb overgeslagen en denk dat ik het diner ook maar skip... en dan zijn de extra kosten van deze kamer alweer terugverdient lol.
Zo, nu 8 uur en we hebben een stroomstoring dus gezellig met kaarsjes nu. Ik zit in t restaurant en heb toch maar wat gegeten, tomatensoep met knoflooktoast... eens zien hoe dat zich houdt....
Door de stroomstoring ligt internet er ook uit dus kan niks online plaatsen, ach doe ik morgen wel, kan ik gelijk melden dat ik weer beter ben (hopelijk)
Nagarkot, 10 nov 2010
Helaas, ben nog steeds niet beter.... vanmorgen ontbeten en kreeg niet meer weg dan een half stuk toast. Daarna met een jeep naar de lookout toren gegaan. Dit wilde ik eigenlijk lopen maar voor een normale fitte persoon is dat al een uur heen en een uur terug en in mijn belabberde conditie van dit moment denk ik dat ik aan een hele dag nog niet genoeg zou hebben gehad. Dus gezellig met Nowa, die werkt in het hotel, leuke gozer, daarnaar toe gegaan (zie foto 4), hij diende gelijk als mijn gids en heeft me de namen verteld van alle bergjes en op de wolken gewezen waarachter Mount Everest verstopt zat... dat was dan weer jammer maar wel een geweldig uitzicht gezien. Nu is het uitzicht vanuit mijn kamer ook helemaal niet beroerd. Toen ik vanmorgen om 7 uur wakker werd en de gordijnen openschoof keek ik vanuit bed zo tegen een 7000+ meter berg aan dus.... wat wel apart is.... de boomgrens zit hier op bijna 4000 !!! meter en de sneeuwgrens daar nog ver boven (schat toch zeker min 6000 meter) en daardoor lijken de bergen kleiner.... ik bedoel... als de Mont Blanc hier zou staan ligt er dus geen sneeuw op en heb je bomen tot bijna op de top....
Zometeen loop ik nog even naar de buren, hotel "peacefull cottages" (bedoelde je die soms Ellen??) die hebben een schitterend dakterras vandaar ook nog maar wat kiekies schieten. Verder vandaag weer kalm aan en hopen dat ik dan morgen weer de oude ben... dan moet er gevlogen worden en 12 uur op Delhi airport gebivakkeerd worden (iets wat al niet leuk is als je je wel goed voelt)
Zo tis inmiddels 6 uur, rest vd dag alleen maar gelezen en gelegen. De peacefull cottages dus nog niet bezocht... het werd 's middags toch bewolkt... misschien morgenochtend nog even. Zo eerst maar eens wat gaan eten, kommetje soep of zo en deze onzin online plaatsen.
Het vervelen in Nagarkot is dus reuze meegevallen... heb gewoon het ziek zijn geweldig getimed hahaha.
Nou de groeten maar weer en tot in Thailand !
Eric
10 November 2010 - 12:54
Ellen:
Hi Eric,
Ach bivakkeren op Delhi airport is goed te doen. Grote rookkamer binnen, niks mis mee want je moet nog lang genoeg wachten na het inchecken!!! Er zit ook een tentje, Subway, welbekend, redelijk betrouwbaar en ik heb er een heerlijk broodje gegeten... eerlijkheid gebied me te zeggen dat er een groep van +/- 12 mensen de hele vlucht in de wc hebben gehangen - dus misschien even overwegen. Buiten, zeg maar tegenover de ingang van de luchthaven zit een goed tentje met lekkere happen.
Ik weet niet zeker meer hoe die tent heette, maar het heeft een leuk dakterras met een tuin erachter, waaraan ook nog een spiritueel winkeltje grenst.
Geniet-ze daar (ennuh, toch een beetje opletten met kip/vlees daar...de Giardia Lamblia tiert welig in Nepal en India) -
10 November 2010 - 13:51
Mams:
Zit nu bij Marjan want m'n computer ligt er weer eens uit, duurt niet lang, vrijdag heb ik 'm weer terug. Je pakketje heb ik vanochtend al ontvangen. Weer in Z-Thailand is wisselvallig, veel regen maar niet extreem. Goeie vlucht en tot vrijdag (hoop ik) XXX -
10 November 2010 - 13:56
Annie:
Och jongeman wat vervelend dat je je alweer niet helemaal fit voelt....hopende voor jou dat het snel over gaat vooral als je nog moet reizen....ondanks dat heb je toch een leuk ritje gehad boven op het dak van de bus...hoe durf je.....brrrr....foto 2 is errug mooi...schitterend....foto 3 ook wel hoor....wens je beterschap vanuit een regenachtig Holland...groetjes xx -
10 November 2010 - 14:54
Hannah:
Niets geen onzin , weer een leuk en gezellig verslag, jammer dat je je niet lekker voelt , maar dat gaat vanzelf weer over , tis ja ook vanzelf gekomen niet waar ?? hahaha
Zeg even een vraagje ; je had in een eerder verslag iets staan van dat je bij perticulieren mensen ook onderdak kan krijgen dat is een speciale site zei je, kan je me die nog een keer zeggen ??
Ik vraag dit voor iemand die naar Cuba wil .
Nog veel plezier , sterkte met ziekies zijn en groetjesss Hannah -
10 November 2010 - 16:11
Agnes:
Wat kun jij goed plannen zeg: paar dagen relaxen wordt dus een "ziekenboeg", en dat is weer goed voor je portemonnaie!
Zo zie je maar weer: elk voordeel heb zijn nadeel en elke nadeel heb zijn voordeel.
Wens je een goede reis naar Thailand waar het niet zo koud zal zijn hoop ik voor je.
Groetjes en tot Thailand. -
10 November 2010 - 21:36
Tilly:
Hoi Eric ik hoop dat je je inmiddels al wat beter voelt en dat je vlucht een beetje "soepel" verloopt.
Ik ben blij dat je je taxi geld verschoven hebt naar het biertegoed anders hadden we die leuke foto van de bus niet gehad. Tot gauw -
11 November 2010 - 02:00
Eric :
@ ellen,
Ja, die rookruimte had ik al ontdekt :-) Met het eten doe ik het even heel kalmpies aan. Voel me redelijk vandaag maar ga nog geen gekke dingen doen. Heb voor ontbijt net toast en jam besteld dus...
@ mams
Pakketje al ontvangen!!! Dat is wel heel erg snel... is nog geen week onderweg geweest dan.
en misschien toch eens gaan kijken voor andere pc?
@ Hannah
Als ik me niet vergis is dat:
couchsurfing.org
@ Agnes,
Nee, koud zal t niet wezen in Thailand maar vast genoeg te klagen voor me... overstromingen, muggen en veuls te heet hahahaha
Nou nog 2 uurtjes en dan komt de taxi me ophalen om naar t vliegveld te gaan... latersss
Eric -
12 November 2010 - 15:23
Mams:
Hoera m'n pc doet 't weer
maar idd maar eens nadenken over een nieuwe. Heb gezegd dat 'ie 't nog 8 mnd moet volhouden, dan kun je me helpen bij 't uitzoeken van een nieuwe.
Heb je sms'je ontv. en weet dus dat je nu, zoals de Thai zeggen, in "Krung Thep" bent. Ga nu maar lekker uitrusten en vakantie vieren. Even kalm aan met je zieke belly. Lekker strandweer??? XXX -
12 November 2010 - 19:40
Karin:
Hey Hussie! Gelukkig ben je lief en goed voor jezelf en ben ik niet bang dat het niet goed komt. Hopelijk ben je weer opgeknapt en kan je genieten van alles wat er gaat komen in Thailand. Bedankt weer voor het leuke verslag (ver weg maar toch dicht bij) lieve groet.