Hat Rin, dus toch paradise?
Door: Eric
Blijf op de hoogte en volg Eric
18 November 2010 | Thailand, Ko Pha Ngan
Nou met dat paradijs valt t dus ook wel mee (of beter gezegd tegen). Gisteren was wel een lekkere dag maar vandaag regen, regen en nog eens regen.... zou t einde van het regenseizoen moeten zijn maar.... heb me vandaag laten vertellen dat dat geldt voor de WESTkust.... dus Phuket.... here I come... hahaha valt mee hoor, ren nou niet gelijk die kant op... vertrek hier morgen wel maar ga eerst nog 2 dagen naar Hat Rin aan de andere kant van dit eiland. dat zou t party hoekje moeten zijn, kijken of daar wel iets te beleven valt want hier is t saaiiiiiiiiiiii. Ben wel lekker uitgerust... kwam vanmorgen pas om 10 uur mijn nest uit (en had een half uurtje later al spijt dat ik er uberhaupt uitgekomen was) en het internet ligt er ook nog uit...of althans, ik kom er niet meer op... "De DNS server reageerd niet" krijg ik telkens als melding (is er een of andere wizzkidd die me daar wellicht nog een wijze raad in kan geven?)
maar goed... na Hat Rin het vaste land maar weer eens opzoeken en richting de westkust gaan.... wil nu wel eens een keertje op een strand liggen potjandorie!
Hat Rin, Sunsetbeach, Ko Pha Ngan, 17 nov 2010
Zo te zien is het weer op mijn reis/verplaatsdagen prima....zit nu in "Seaside bungalows" in Hat Rin in de zuid-west hoek van Ko Pha Ngan. Partycorner zou t hier moeten wezen... we zullen zien... t weer is vandaag in ieder geval prima, tis nu 1 uur 's middags en nog geen spatje regen gezien. Zit nu in t restaurant van het hotel en heb net heerlijke kip met cashewnoten naar binnen gewerkt en zit nu na te genieten met een biertje terwijl ik naar Bob Marley luister.... Heb zitten kletsen met de ober en er hangt hier een grote poster van Bob... dus laat ik hem even meegenieten. De taxirit hier naar toe is ook weer t vermelden waard.... ik werd opgehaald door een meneer in een hele grote 4 wheel drive auto... we reden weg en hij gaf gas, schakelde naar zijn 4 en ging toen 25 km p/u rijden en bleef in zijn 4.... ook bij bochten en zo... dus die motor rammelen en grommen en ik dacht de hele tijd SCHAKEL NOU TERUG IDIOOT maar nee hoor... in zijn 4 en stapvoets blijven rijden... enfin, tis zijn auto.... de wegen zijn hier heel apart... ze ziijn goed hoor maar van het afvlakken van een bergweg of haarspeldbochten hebben ze hier nog nooit gehoord.... gewoon asfalt tegen de berg op ongeacht het stijgingspercentage.... er staat in de LP dat ze afraden om hier te gaan fietsen tenminste zolang je geen Lance Armstrong heet (NB: Die tekst is minimaal 14 maanden oud dus...) en ik denk dat ook Contador hier nog een aardige dobber aan zou hebben... ben dit in de Alpen iig nog nooit tegen gekomen... ik kreeg onderweg associaties met een achtbaan....dus... maar goed... ik kijk nu naar t strand (met een leuke dame in bikini) en ga zo maar eens een duik nemen...
Oh en ze hebben hier GEEN wi-fi... geen gefrustreerd pogen om on-line te komen dus... ik zie wel wanneer ik dit weer eens ga posten, de groeten!
Zo, paar uur verder, heerlijk gezwommen in de Thaise golf en kennis gemaakt met de dame in bikini, ze heet Aurelia en komt uit Frankrijk en haar Engels is erg slecht (nog wel beter dan mijn Frans dus...)
In de namiddag het dorp eens ingelopen en sunrise beach verkend. (Hat Rin ligt op een landtong met aan beide kanten strand, mijn hotel ligt aan de westkant, dus sunsetbeach en de echte actie is, heb ik zojuist gemerkt, op sunrise beach aan de oostkant. Tussen de 2 stranden ligt het dorp en dat is een gezellig allegaardje van winkeltjes, restaurants, travelagents en guesthouses. Ja, tis hier gezellig!
Hat Rin, 18 nov 2011
Zo, lekker uitgeslapen en ontbeten.... relaxed aan t strand gehangen, beetje gezwommen, beetje gelezen, beetje gegeten, biertje gedronken... tja, ik vrees dat mijn reisverslagen niet meer zo enerverend zijn als in India... maar ik vermaak me des te beter lol. Ik ga dit zo even online gooien en dan t nachtleven weer in, hapje eten en ................?
Oh btw... op 21 nov is het full moon feestje... denk dat ik even blijf hangen tot die tijd lol.... dan moet ik daarna wel weer even t tempo opschroeven maar ach, tis hier aangenaam vertoeven (geen regen meer gezien sinds ik in Hat Rin ben).
groetjes Eric
18 November 2010 - 12:16
Eddy:
Dat klinkt meer als vakantie!
Kwestie van router resetten met dat dns probleempje. Of als ze modem + router hebben, eerst modem reset daarna router. -
18 November 2010 - 15:45
Annie:
De zon kan niet altijd schijnen.....een beetje regen lijkt me soms ook wel lekker met die temperaturen daar...dan ook nog dat het internet eruit ligt....het zit je allemaal niet mee...haha....wat een snelheid met die taxi...tjeetje 25 km....misschien kon tie niet harder....durf je het weer aan met een kippetje te eten....kijk uit hé !!!!! zijn je ogen er niet uitgerold met het kijken naar de jonge dame in bikini??? je moet toch wat....tuurlijk moet je lekker op het strand gaan liggen....en zwemmen is goed voor je buikje... gelijk heb je dat je nog ff blijft hangen voor het full moon feestje....veel plezier daar en drink niet teveel...kussss -
18 November 2010 - 16:31
Anton:
Johoooo snelheidsduivel,
misschien had de taxi-knakker ook wel gekeken naar het spotje op postbus 51; "Schakel op tijd naar een hogere versnelling"...., en de Thai zijn gehoorzame lieden,dus...
Leg effe uit wat er na.. "dan het nachtleven weer (?) in,hapje eten en......" komt. Ben erg benieuwd wat de ...... -jes betekenen.
Geniet en take care, groettens -
18 November 2010 - 17:15
Ellen:
Hi eric,
Geniet, maar kijk uit met de Full Moon Party! Hou je drankje in je hand, niet wegzetten!!!
Wist je niet dat "paradise" een ander woord was voor stilte ;))
Veel plezier en stel je Indonesietrip zo lang mogelijk uit, de Borobudur is " bedekt met as" en niemand mag er op/in/naast. Dit is een machtige bouw die je niet mag missen (lees de LP), ik ben er geweest en het was 1 van de meest mooie dingen die ik gezien heb en waarbij ik (integenstelling tot mijn overtuiging) het ritueel van de Budddah heb gedaan om genezing van mijn nichtje te vragen (en ze is genezen...).
Geniet ze in Thailand, machtig mooi land. (P.S. De Thai zijn in werkelijkheid redelijk wreed, dus die glimlach is niet altijd even gemeend)
;))
Doeiiii -
18 November 2010 - 18:43
Karin:
Zowel je verslag als de commentaren zijn erug leuk! Ik zet hem meestal op dat tempo pas in de twee ;-) dus ik kan me voorstellen hoe je in die auto gezeten hebt. Je hebt niet toevallig een stuk reisverslag overgeslagen Hussie? die bikini met dame...? o nee andersom, neemt u mij niet kwalijk. Nou, ik ben benieuwd hoe je party zal zijn, met volle maan... maak het niet TE gek he! Nou, geniet ervan! daaaagggg
groet Karin -
19 November 2010 - 00:35
Mams:
Eddy was me voor met goede raad voor je pc, anders had ik het gedaan,want ik weet daar alles van ;-)
hahaha.... Wat betreft die bikini-dame, zij een beetje Engels, jij een beetje Frans wat is het probleem, de taal v.d. liefde is toch universeel? Veel plezier!!!!!! XXX -
19 November 2010 - 14:26
Mams:
Ik heb nog even gekeken op die site van Mr.Info over het Full Moon festival. Lijkt me echt de moeite waard om je verblijf op Ko Pha Nang nog een paar dagen te rekken. Houdt wel het advies van Ellen in de gaten! Veel plezier XXX -
20 November 2010 - 05:28
Eric :
Niet teveel zorgen maken over t volle maan feestje :-) Ik zal mijn drankje goed in de gaten houden, niet op blote voeten lopen maar wel met vreemde mensen praten :-) -
20 November 2010 - 10:58
Info:
Veiligheid, diefstal en oppassen met drugs
Je doet er verstandig aan om schoenen, slippers of wat dan ook aan je voeten te hebben en te houden. Naarmate de
Full Moon Party – Koh Phangan Thailand
full-moon-party
nacht vordert vindt je ook steeds meer glasscherven in het zand. Ook brandende peuken zijn niet lekker onder je blote voetzolen.
Hoewel de sfeer relaxed is en vechtpartijen en agressie vrijwel nooit voorkomen, is diefstal wel een punt van aandacht. Vooral dronken mannelijke toeristen worden op subtiele wijze van hun geld beroofd. De Thaise dames, zoeken bewust dronken toeristen op en worden al snel erg handtastelijk en zitten dan aan je zak en in je zak en hup weg is je geld. Laat daarom je dronken vriend(en) niet alleen op het strand achter.
Op het strand worden je regelmatig pillen en andere shit aangeboden. NIET DOEN! De kwaliteit is slecht of het is nep. Daarbij komt dat aanbieders van drugs ook undercover agenten kunnen zijn en dan ben je het haasje. Je kan dan je vakantie verlengen met een jaartje of tien in Bangkok Hilton. Hoewel de Thai erg tolerant zijn, staan op drugsbezit zeer zware straffen!! Het maakt daarbij niet uit of het om 1 pilletje gaat of honderden pillen. Hetzelfde geldt voor softdrugs. In Thailand wordt geen onderscheid gemaakt tussen soft- en harddrugs. Allebei verboden, bezit of gebruik er van wordt zeer zwaar gestraft. -
20 November 2010 - 11:00
Info:
Nog meer tips:
* Neem een kopie van je paspoort mee en zorg dat het origineel in de kluis ligt in je hotelkamer.
* Neem geen waardevolle spullen mee naar de Full Moon Party.
* Tassen mee is ook geen goed idee, je raakt ze kwijt of je vergeet ze.
* Neem niet teveel geld mee. Zorg dat je genoeg geld bij je hebt om te eten en drinken.
* Pas op voor diefstal door handtastelijke Thaise dames.
* Spreek vooraf met elkaar een ontmoetingspunt af voor als je elkaar kwijt raakt.
* Zorg dat je de gegevens bij je hebt van je hotel zodat ze gewaarschuwd kunnen worden bij een noodgeval.
* Draag schoenen tegen glasscherven en brandende peuken.
* Neem geen drugs mee en koop geen drugs. Het is streng verboden en er staan extreem zware straffen op.
* Neem geen eten of drinken aan van vreemden.
* Kijk uit bij het jongleren met vuurstokken er vliegt er wel eens eentje het publiek in.
* Neem de speedboot het scheelt je lang wachten als je s’ nachts nog terugwilt naar Ko Samui.
* Drink, dans en feest als een beest! -
20 November 2010 - 16:26
Agnes:
Heb net de info gelezen dus goede raad hoef ik niet meer te geven.
Heb ook de info over full moon party gelezen, lijkt me echt dat je dat niet missen moet.
Zojuist waren Ap en Henny Bolsenbroek uit Apeldoorn hier. Henny is een nichtje van je moeder.
Ze waren ook geinteresserd in jouw wereldreis verhalen. Kun je ze op je lijstje erbij zetten? a.bolsenbroek6@upcmail.nl.
Wacht in spanning op je verslag over de full moon!