Langkawi en Penang (Georgetown) - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Eric - WaarBenJij.nu Langkawi en Penang (Georgetown) - Reisverslag uit Kuala Lumpur, Maleisië van Eric - WaarBenJij.nu

Langkawi en Penang (Georgetown)

Door: Eric

Blijf op de hoogte en volg Eric

08 December 2010 | Maleisië, Kuala Lumpur

Langkawi, 4 en 5 dec 2010

Zo, ... lekker uitgeslapen, wasgoed ingeleverd (echt alles was zo'n beetje smerig) rustig ontbeten en daarna een strandmatje gekocht en de zwembroek aangetrokken. Met goed boek en fles water t toch een paar uur vol gehouden, was erg zwaar hahaha. 's Avonds "de strip" op en t was gezellig druk. (deze beschrijving geldt voor zowel 4 als 5 dec met dat verschil dat ik op 5 dec t wasgoed opgehaald heb)

Morgen, dus 6 dec, vertrek ik naar Georgetown op Palau Penang en dan is t even gedaan met het strandvakantie gebeuren en gaan we wat meer cultuur opsnuiven. Georgetown zou DE smeltkroes moeten zijn van alle Aziatische culturen (en keukens mmmmmmmm) in deze regio... ik ben benieuwd!

Op de boot, 6 dec 2010

Zo, hebben jullie allemaal een fijne sinterklaasavond gehad? Ik wel alleen zat er niks in mijn schoen (of slipper) Gisteravond leuk restaurantje gevonden dat happy hour had... bestel 1 biertje krijg er 2... dat gaat best hard kan ik je melden...vooral als je sinds t ontbijt niets meer gegeten hebt... Dus ook gelijk maar een baguette zalm besteld als een soort verlate lunch (t zal half 6 zijn geweest of zo) alles gebracht door een bijzonder leuke serveerster. Tegen een uur of 7 een portie saté besteld... en dan verwacht je 3 stokjes...of hooguit 5... ik kreeg er 10 !!! Jammie !!!

Nu dus op de boot, is een supersnelle catamaran en lijkt hier van binnen meer op een vliegtuig dan op een boot. maar we gaan wel als de brandweer. Mag ook wel, Palau Penang (het eiland waar Georgetown opligt) is best een eindje weg en deze boot zou er 2.5 uur over moeten gaan doen. We hall see.

verder niks te melden....

Georgetown, 6 dec 2010

Zo, heb weer een bed gevonden en viel weer niet mee.... Niet zozeer of beter gezegd niet alleen door de drukte maar... ik wil een badkamer... is dat teveel gevraagd? Meeste kamers hier in t budgetghetto van Georgetown hebben echter geen badkamer en dan moet je dus een douche en wc delen... geen zin in... Zit nu in Banana Guesthouse en betaal 60 Ringitt voor een hele vreemde kamer (met airco trouwens want een wc zonder airco kon ik nergens krijgen) deze kamer hoorde vroeger duidelijk tot het restaurant of café of zo en ze hebben er gewoon een kartonnen wandje tussen gezet en een wc en douchehok geplaatst...bed in t midden en verhuren maar.... tis hier dus supergehorig... en dan vooral van de bovenburen... als ze daar door de kamers lopen dan bonkt dat hier door... iemand liet net wat vallen en ik schrok me lam.... enfin, of ik hier nu 3 of 4 nachten ga blijven.... morgenochtend maar eens verder kijken....

Heb net wel heeeeeeeeeeerlijk gegeten! Georgetown heeft op de eerste avond wat dat betreft zijn faam al waar gemaakt. Moest er even wel even een eindje voor lopen. Vanuit het hostel gewoon het hart van Chinatown ingelopen en de eerste restaurantjes zagen er leeg en niet echt uitnodigend uit. Jaya's echter.... gewoon een vierkante ruimte, TL bakken en plastic tafels...die goed vol zaten, 80% Aziaten en 20% blanken. In het midden een buffet waar iemand op je bord gooide wat je aanwees... heb heerlijke ??? in ketjapsaus op (dacht eerst dat t rundvlees was maar de botjes waren te klein doorvoor) een kippenpoot in sweet chili saus, pittige garnalen gemengde rauwkost en kerrierijst. Als toetje een stukje zwaar-op-de-maag gebak. Alles opgegeten samen met een Griek die aan t pensioneren is. Hij is in augustus vertrokken en heeft nog geen plannen om weer naar huis te gaan. De Griek heeft ook nog een fotootje gemaakt van mij en mijn bordje....

Georgetown, 7 dec 2010

't Regent....pijpenstelen.... jakkes.... wordt vandaag dus niet veel. Wilde een stadswandeling maken maar in dit weer... laat maar. In mijn eigen hostel kan ik geen eens ontbijt krijgen, dus naar "Stardust" gegaan en dat zag er ook leuk uit... gelijk maar gevraagd of ze een kamer vrij hadden... Dat hadden ze, ik kijken, zag er prima uit en veel goedkoper (35 Ringitt) op hetzelfde moment dat ik besloot te verhuizen kwam dametje me zeggen dat de kamer helemaal niet vrij maar gereserveerd was.... da's dan weer jammer. Zit nu weer in de lobby van mijn eigen hostel probeer op t internet te komen maar alle netwerken liggen er nog steeds uit... was gisteren ook al t geval... schiet lekker op zo met dat "gratis wi-fi". Nog maar een bak koffie en een peuk dan. Oh trouwens mijn bovenburen zijn gisteravond vroeg gaan slapen dus ik heb verder weinig last van ze gehad en zelf ook redelijk geslapen... Had het wel koud brrrr met die airco aan... had alleen laken en een heel dun dekentje of sprei of zo... vannacht de slaapzak er maar bij pakken.

Georgetown, 8 dec 2010

Zo, heerlijk maar alleen veel te kort geslapen.... ben namelijk gistermiddag per ongeluk in slaap gevallen en heb 3 uurtjes liggen pitten...tja.. en dan ben je 's avonds natuurlijk niet moe... ging pas tegen een uur of 2 slapen. In eerste instantie besloten de airco uit te laten maar t werd en snel warm en benauwd, airco dus aan en de slaapzak over mijn beddengoed heen... en dat was perfect! Heerlijk liggen maffen en toen om 8 uur de wekker afliep nog even een halfuurtje blijven liggen. Echter daarna wel mezelf uit bed geschopt want tis gedaan met dat luieren en lanterfanten! Snel ontbijtje weggewerkt... ben de gebakken eieren zat en heb maar eens een bakkie yoghurt met vers fruit en muesli genomen, welkome afwisseling. Toen de bergschoenen maar eens uitgepakt.... die had ik sinds die jungletocht in khao sok niet meer aangehad en ze waren inmiddels bijna droog en roken.... nou dat kunnen jullie wel raden... hup de stad in, lopen kreng! In de LP staat weer een wandelroute door koloniaal Georgetown van een dikke 3 km en die maar eens gevolgd. Was niet echt idioot bijzonder, een paar mooie oude gebouwen gezien maar het werd pas echt interessant toen ik Little India binnenliep...voelde me weer helemaal alsof ik India was. Paar leuke foto's gemaakt maar helaas kun je daar niets op horen en, nog jammerder, niets op ruiken. Het was niet die typische Indiase stank maar wel een hele sterke specerijen lucht. Was daar ook erg druk op straat en jawel, ik werd weer volop aangesproken of ik niet in hun winkeltjes naar hun prullaria wilde komen kijken... hebben jullie theelepeltjes? Nee? Nou dan kom ik dus niet binnen! Na een uurtje was ik aan t einde van de wandelroute en volgens de LP heb je dan een biertje verdient.... nu was t pas 11 uur... (in de ochtend dus) en dat is zelfs voor mij aan de vroege kant... en het café dat ze aanraden zat nog dicht ook... dus geen bier maar ben maar richting de kade gewandeld en een flesje water gescoord. Next stop: Fort Cornwallis. In 1786 gesticht door de Engelsen met als doel op handel van ons Hollanders af te jatten.... Het grootste en mooiste kanon dat ze daar hebben is ook nog van "ons" gegoten in 1603 en dat kanon hadden wij kado gedaan aan de sultan van Johor (wie dat dan ook geweest mogen weze) via wat omzwervingen was dat ding dus in Engelse handen gekomen... ik heb nergens vermeld staan of ze met dat kanon ook op ons geschoten hebben... Het is trouwens een prachtig bewaard kanon met een mooi VOC embleem erop. Uiteraard fotootje van gemaakt.

Daarna terug naar t hotel, was pas 12:30 en heb daar mijn buskaartje voor morgen geregeld. Wordt een lange reisdag want ik ga in 1 ruk met de bus naar Malaka. (hoef niet eens over te stappen in Kuala Lumpur) Waarom stop ik niet in KL? Nou omdat ik de 16e vlieg vanuit KL en ik dus vanuit Malaka weer terug ga naar KL en dan dus die stad eens bekijk.

Ja en toen moest ik dus beslissen wat ik 's middags zou gaan doen... omdat ik gisterenmiddag heb liggen pitten moest ik kiezen uit de botanical gardens met waterval (neh) of met de bus naar de voet van de Penang berg en dan met een door de Zwitsers in 1928 aangelegde tandradbaan omhoog... (jah) dus dat laatste besloten, ik moest buslijn 204 hebben die al snel gevonden en voor 2 ringit een kaartje gekocht. Op t eindpunt kon ik de tandradbaan al zien liggen... ik loop er naar toe... één grote bouwput en dus gesloten wegens opknapwerkzaamheden... shit, sta je daar met je goeie gedrag. Nou ik weer terug gewandeld naar de bushalte, mijn eigen bus stond daar nog, te wachten tot het tijd was om weer op dienstregeling terug te rijden en ben maar weer aan boord geklommen. Oh bij de tandradbaan zeiden ze nog dat ik via de botanical gardens en dan met een 4wd boven kon komen... Ja, daar is t dus nu mooi te laat voor ... enfin, zo maar weer een hapje gaan eten lol.

Heb alle 3 de avonden in hetzelfde restaurant gegeten (beschrijving staat hier ergens boven) heb met de lunches wel andere toko's gezien en geprobeerd maar niks haalde het bij Jaya's dus tja... heb vanavond weer een foto van mijn bordje gemaakt en van het buffet. Geen foto van mezelf dit keer maar zal die van de Griek bij dit verhaaltje plaatsen.
Nou toedeledoki en tot in Melakka
Eric

• 08 December 2010 - 13:07

Eddy:

Dat eten ziet er verrukkelijk uit, mjammy.

• 08 December 2010 - 23:19

Melita:

Yesss woooow!! Hier vandaag een bordje stamppot boerenkoolmetspek enworst naar binnen gewerkt, heen en weer naar het werk geglibberd, kou geleden, houtkacheltje aan, om half 5 wordt het al donker, het bloed bevriest bijna in je aderen en de winterdepressie zit eraan te komen. Morgen tussen -2 en -4, sneeuwbuien, kans op gladheid...Geen zin om te ruilen zeker?
    ;D

• 09 December 2010 - 14:18

Annie:

Heb weer moeten lachen om dingen die je beschreef...die humor van jou...heerlijk....daar word je zeker moe van luieren op het strand...hoort er ook bij....je moet ook de rust nemen om dingen goed op je in te laten werken....je geniet nog steeds met volle teugen.....fijn hoor...en wat je mams al zei over je haren daar ben ik het helemaal mee eens...daar mag je trots op zijn op die mooie krullen...sta je inderdaad leuk wat langer haar en er zit ook nog een guitig bekkie onder...haha...toppie!! Klopt wat jij zegt over die eettentjes...dat word je overal aanbevolen...tentjes met TL-buizen... die er niet uit zien daar kun je het lekkerst eten en vaak nog goedkoop...
    en dat je 10 stokjes sate kreeg ipv.3 stokjes dat was jou sinterklaas kadoo'tje...super... het zie er ook verrukkelijk uit...
    veel plezier in Melakka....groetjes vanuit een iets minder koud Nederland...we krijgen gelukkig dooi!!

• 09 December 2010 - 14:57

Mams:

Je hebt weer leuke dingen beleefd, met die catamaran, lijkt me heel apart en daarna wandelen door Georgetown. Dat die wandelschoenen niet meer fris roken als je ze zolang ingepakt hebt gelaten kan ik me voorstellen. :-(
    Als jij alle winkeltjes ingaat waar ze wèl theelepeltjes hebben zal 't een mega-collectie worden, of vang je zo vaak bot? Tot de volgende XXX

• 09 December 2010 - 15:36

Anton:

HOHOHOHOOO, Als je straks al deze reisverhalen bij elkaar zet, weet ik een goeie titel; "Eric's culinaire reis rond de wereld" ....of..." Eric en het kleine culi- boek" (of lijkt dat te veel op dat boek van G. Bomans?)
    LOL.
    Jij bent al begonnen aan je kerstmaal waar wij ons allemaal nog het hoofd over breken, en het mooiste van alles...Je hoeft het alleen maar te bestellen! Slim jochie.
    Smakelijk eten en C U