Cipanas - Reisverslag uit Cipanas, Indonesië van Eric - WaarBenJij.nu Cipanas - Reisverslag uit Cipanas, Indonesië van Eric - WaarBenJij.nu

Cipanas

Door: Eric

Blijf op de hoogte en volg Eric

19 December 2010 | Indonesië, Cipanas

Cipanas, 18 december 2010

Pffff wat een rotnacht.. Dit keer wel degelijk beestjes die me prikten of beten of wat dan ook... Sliep dus pas na 2 uur en ik had de wekker op 6 uur gezet !!!! Om 6 uur die wekker door de kamer gegooid en nog een uurtje blijven liggen. Daarna wel even tempo gemaakt.... om 7:20 uur was ik gewassen, aangekleed en had ik de tas gepakt! Nog even een kopje thee weggeslurpt, een sigaretje gerookt en nog even van t uitzicht genoten en om 7:40 uur was ik al op pad.

Nu spreken ze hier echt geen woord Engels, tis bar en boos. Ik ben dus al druk aan t studeren op Maleis (of Bahasa Indonesia) en je komt hier met Nederlands een stuk verder dan met Engels (De woorden towel en ashtray leveren me niks op maar handdoek en asbak deden t wel!!!) Enfin, de bemo chauffeur begreep zelfs het eenvoudige busstation niet hij keek me alleen maar stomverbaasd aan.... na een minuutje elkaar aanstaren was er een voorbijganger die t vertaalde....pffff Nu heeft Bogor 2 busstations.... dus 50% kans dat ik af gezet zou worden bij de goede..... nou dus niet maar t was maar een klein stukje lopen. Bus naar Bandung snel gevonden en om 8;10 reden we al weg.

Nu had ik verwacht dat de rit naar Bandung zo'n 4 uur zou duren (daarom ook zo vroeg vertrokken) en ik was dus blij verrast dat we er na 2 en een half uur al waren. In Bandung moest ik dus van t ene naar t andere busstation aan de andere kant van de stad. Ik ben de bus nog niet uit of een irritante taxichauffeur hijgt me al in de nek. Ik ga eerst een peuk roken. Hij volgt me alsof ik honing aan mijn reet heb. Ik zeg tegen hem dat ik naar het andere busstation wil. Hij wil me wel brengen voor 70.000 roepia. Ik lach hem in zijn gezicht uit en vertel wat ik heb betaald voor bus en bemoritjes. Hij zakt naar 50.000. Ik kijk m boos aan en biedt 5.000. Hij zakt naar 40.000, ik zeg tegen hem "ik neem wel een bemo" hij zakt naar 20.000 en dat is eigenlijk best een redelijk prijs, tot mijn eigen verbazing zeg ik nog ja ook.

Peuk op en we stappen in.... nu is het best een eind rijden naar die andere busterminal....alleen ik had tegen hem gezegd dat ik door wil naar Garut en na een paar honderd meter houdt hij een bus aan... die naar Garut gaat.... ja, zo verdien je die 20.000 wel heel makkelijk maar... het scheelt mij ook een uur. Die bus naar Garut zit barstensvol en ik kreeg een klein stoeltje naast de chauffeur. Geen idee waar ik mijn benen laten moet. Was wel gezellig in die bus, man met gitaar en eentje met trommel zorgden voor wat leven in de brouwerij. Door mijn zitplaats kon ik ook goed genieten van t uitzicht en anderhalf uur later waren we in Garut. De chauffeur riep banas banas tegen me en ik begreep er geen zak van, ik blijf gewoon zitten tot t busstation. Daar een bemo naar Cipanas gescoord en die zette me af op t punt waar de chauffeur banas banas riep.... ahhhhhh bedoelde die dat....ok, volgende bemo in, op weg naar Cipanas. In de bemo zaten twee jonge meiden (jaartje of 14 of zo) met een grote zak zoutjes. Eén van de 2 begon, in vloeiend Engels!!, tegen me aan te praten. Uiteraard werd me een zoutje aangeboden en ik vroeg ze of ze wist waar hotel Nugraha was... dat wist ze, daar gingen zij ook heen... en op dat moment waren we er ook.

Leuke kamer gescoord. Eerste nacht 150.000 (weekend) en daarna 100.000 roepia per nacht. Leuk balkon en een zwembad in de tuin, dat gaan we morgen maar eens uitproberen. Badkamer is weer bagger... gat in de grond als w.c. maar wel.... een bad... of althans iets dat daar voor door zou kunnen gaan... grote betegelde bak van een vierkante meter een halve meter hoog. Geen wasbak, geen douche, geen spiegel... BASIC dus. Uitzicht is toppie, stuk of 6 vulkanen om me heen, nou hopen dat ze zich rustig houden. Slaap vulkaantje slaap. Daarna lekker geluncht en vervolgens op t hotelbed in slaap gevallen.... tja... zal dus vanavond/vannacht wel weer moeite hebben om op tijd in slaap te vallen.

Het is hier erg gehorig.... de kamer zit aan de straatkant en heeft een groot raam en daarboven houten spijlen... zonder glas of zo.... dus alles wat op straat voorbij komt hoor je erg duidelijk en er komt veel voorbij en de uitlaten zijn niet altijd APK gekeurd. Mijn buurman heeft net de radio flink hard gezet... ach tot op heden niet echt storend maar ben benieuwd of en zo ja hoe laat t hier rustig wordt.

Karaoke.....
Ik moest ook nog een hapje eten natuurlijk en ik op zoek naar een fatsoenlijk restaurant. Eerste zat vol met blèrende kinderen, 2e was helemaal leeg en had geen bier, 3e was in een resort en prachtig aangelegd en er speelde een bandje.... dacht ik.... enfin, ik ga zitten, ook hier geen bier en dus een meloensapje (jakkes) besteld. Ik bestel verders een nasi goreng kampung en steek een peuk op. Komt die zingende grootvader van dat podium aflopen vraagt en me hoe ik heet en waar ik vandaan kom en gaat dan speciaal voor mij een liedje zingen... dacht ik... maar nee, ik werd uitgenodigd om op t podium te komen en zelf te zingen. Dat heb ik ze maar niet aangedaan.... de nasi was niet te vreten en de meloensap niet te zuipen.... morgen maar ergens anders heen.

Cipanas, 19 dec 2010

Ik verveel me dood... wat een uitgeblust zooitje is t hier. Uitzicht op de vulkaan is mooi hoor maar na een uurtje of wat op de veranda heb ik dat ook wel gezien. Zwembad is uitgestorven en vol met rommel. Desondanks 3 baantjes getrokken. Wasgoed maar ingeleverd. Ga maar eens een hapje eten. Morgen naar Pangandaran daar zou volop leven in de brouwerij moeten zijn.

De groeten
Eric

• 19 December 2010 - 13:23

Anton:

Sodeju kerel, daar heb je wel even een geweldige kans op een mooie carriëre laten liggen. Waar???? In dat kroki restaurant kerel.
    Iemand met een voorkomen zoals jij en zo'n prachtige zoetgevooisde stem had in Indonesia toch direct de finale van TVOI (the voice of Indonesia) gehaald. Dus volgende keer....Sing it out!!( Met foto graag)
    Ik zou dan een nummer van Dean martin doen want dan mag (moet) je én roken ,én drinken tijdens je act.
    Katintbakkie (da's gewoon nederlands he)

• 19 December 2010 - 16:10

Mams:

Met maleis kan ik je niet helpen, ik kan nog net van 1 tot 5 tellen... dat is:
    satoe, doewa, tika, ampat, lima en verder weet ik het niet meer. Da's te lang geleden dat ik dat van m'n broer heb geleerd die rond '48 voor z'n dienstplicht op Java was in Malang. Kun je daar niet zo'n handig klein boekje scoren Nederlands-Maleis zoals er hier in allerlei talen zijn? Je hebt weer twee leuke verslagen geschreven, maar ik mis de foto's FOTOOOOS!!!!! KNUFFELS XXX

• 19 December 2010 - 16:26

Mams:

Na nog een poosje graven in m'n geheugen kwamen ook de nrs 6 t/m 10 nog naar boven: annam, toetjoe, delapan, sembila, sepoeloe. Alles natuurlijk fonetisch geschreven. Ik hoop tenminste dat hij me dat destijds eerlijk verteld heeft en dat het geen scheldwoorden zijn. Neh...
    dat heeft 'ie niet gedaan tegen z'n 10-jarige zusje. XXX

• 19 December 2010 - 16:30

Eric:

Ik ben onder de ondruk mams dat je dat nog boven weet te halen.... en fonetisch is het ook helemaal goed !!! (En ja, ik heb het even opgezocht...)
    nee, geen foto's, uploaden lukt hier niet.
    en Anton, jij hebt mij nooit horen zingen... en geloof me, dat wil je zo houden :-)

• 19 December 2010 - 21:58

Annie:

Leuk verslag.... moet je zien hoe je weer boft dat je naast de chauffeur mocht zitten...och die benen vinden zelf wel een weg....mooi uitzicht en dat voor een paar centen.....je zegt dat het een saaie bedoening is daar maar je had zelf leven in de brouwerij kunnen brengen door te gaan zingen....de nasi was niet te vreten en de meloensap niet te zuipen....dus als je gezongen had dan hadden zij kunnen zeggen...die nederlander was niet om aan te horen...haha...was echt spektakel geworden.....de volgende keer gewoon doen...wat maakt het uit ze kennen je toch niet....lol....is te hopen voor je dat in Pandangaran meer vertier is....good luck.....kussss

• 20 December 2010 - 15:41

Karin:

Heyyyyy Hussie!!!

Toch te hopen dat de verveling voor korte duur is. Inmiddels zit je in Pangandaran..en? daar een beetje leven in de brouwerij? een heerlijke frisse kamer? meisjes van 35 met nootjes en goedgebekt? ;-) Het klinkt niet allemaal even smakelijk. Take it easy, liefs Karin

• 20 December 2010 - 23:54

Karin: