Kuta Lombok en... wie hebben we daar?
Door: Eric
Blijf op de hoogte en volg Eric
01 Februari 2011 | Indonesië, Batavia
Zo, vanmorgen vroeg met de boot van Gili Trawangan naar Bangsai, de havenstad in noord Lombok en vandaar met de bus naar Hotel Elen in Senggigi, verliep prima en om een uur of elf had ik mijn trouwe scooter weer onder de kont. Eerst nog even wat gedronken en toen richting Mataram. Deze keer niet verdwaald in deze "metropool" en koers gezet naar zuid-Lombok. Iedereen die er geweest en ook de LP raadt Kuta, Lombok aan. Ik verwacht er dus heel veel van.
Tegen een uur of 2 was ik er, leuk guesthouse gevonden met vriendelijke mevrouw en de omgeving eens verkend en.... tis hier inderdaad schitterend. Prachtige stranden, hoge kliffen, groene heuvels. Mensen komt dat zien, komt dat zien... en wel NU want... recent is er een 600 miljoen dollar development plan gestart en t vliegveld is in 2012 klaar... de hotel torens gaan gebouwd worden en over 5 jaar is het hier verpest dus.. als je nog mooie, bijna verlaten stranden, ruige natuur en vriendelijke lokale mensen wil zien... NU NU NU straks is te laat.
Ik had de zwembroek al aan en dus na een ritje door de omgeving het strand opgereden en een duik genomen, ik was op dat moment de enige blanke in t water samen met een 30tal lokale kinderen, en die vonden het prachtig dat de "bulé" het water in kwam... ze riepen dus ook massaal "bulé bulé" tegen me en ik riep terug "Bule Besar" (vrij vertaald: grote blanke reus) dat vonden ze prachtig en ze bleven het dus maar roepen terwijl ze omzichtig steeds dichterbij kwamen. Toen de brutaalste op een meter of 3 waren sprong ik op en luid schreeuwend ging ik op ze af... gillen en lachen.
De aller-brutaalste dook toen onder water en raakte me aan.... helaas voor hem kreeg ik m te pakken bij 1 enkel.... hem half boven water houdend (ik lette wel op dat zijn hoofd boven water bleef zodat ik m niet verzoop) gaf ik nog een brul weg en liet m los... inmiddels stonden ze allemaal om me heen te roepen en te schreeuwen, het horen en zien verging me en ik ben t water maar uitgevlucht.
Op strand even zitten bijkomen. Komt er een meiske bij me zitten met armbandjes en ze begint een praatje met me. Ik vraag naar haar naam en ze zegt: Sofie... ik begon te lachen en kocht een armbandje van haar want onze Sofie uit Pantai Lakey zou morgen in Kuta moeten aankomen en tja, dan kan ik toch niet met lege handen aankomen, nietwaar?
Terug naar het hotel en een douche genomen.... leek wel een waterval... beste douche in weken en dat was ook wel weer eens lekker na die zielige straaltjes of helemaal geen douche. Hapje eten... nu had ik bij t strand al allemaal leuke tentjes gezien en daar dus op afgegaan. Vlak voordat ik er was sprong er ineens een speelse hond tegen me op en die beet me behoorlijk in mijn hand... ik schrok me lam... Rabiës (hondsdolheid).... onder een felle lamp mijn hand goed bestudeerd maar de huid was niet beschadigd en al helemaal niet doorboord en geen druppel bloed te zien, was duidelijk een speelse beet en t beest heeft niet doorgebeten, dat in combinatie met mijn rabiës vaccinaties maakt dat ik mij geen zorgen maak (dus jullie ook niet aub !!!!) oh btw: nu ik eraan denk, t gaatje in mijn gat is ook prima een t helen lol.
Lekkere Nasi Goreng met loempiaatjes weggewerkt en toen was t alweer bedtijd.
Kuta, Lombok, 31 januari 2011
Vandaag is mijn laatste dag alweer hier in Kuta, moet morgen de scooter inleveren op Bali.
Vanmorgen het zelfde rondje gereden met de scooter als gisteren alleen dit keer met camera.... aangezien ik gisteren in de zwembroek aan t rijden was had ik die niet bij me toen.... Helaas is t vandaag wat minder lekker weer dan gisteren, behoorlijke bewolking, stom, had dus gisteren de foto's moeten maken.
Op het einde van t rondje begon het inderdaad al te druppelen en dus de terugtocht maar aangevangen. Op het moment dat het net echt begint te regen ben ik bij mijn hotel, boek gepakt en relaxt zitten lezen. Om 3 uur was t droog en met 2 biertjes maar eens gaan kijken of Sofie inmiddels aangekomen was.... en ja, dat was ze, net 10 min.
Ze was blij met t armbandje en misschien nog wel blijer met t biertje lol. Inmiddels was t weer gaan regenen en we hebben gezellig zitten keuvelen totdat t droog was en toen de heuvel opgereden voor de zonsondergang.
Hapje gegeten en nog tot laat zitten kleppen. daarna voor t laatst geknuffeld.... na hier kruisen onze wegen elkaar niet weer, althans niet voor zover we dat nu kunnen overzien.
Padang Bai, 1 feb 2010
4 maanden geleden vertrokken....het schiet op... nog 2 weken en ik ben halverwege, jakkes, dan moet ik alweer gaan aftellen.... maar goed ik ben weer terug in Padang Bai. In anderhalf uur was ik bij de pier in Lombok en de boot vertrok al snel. Was raar... voelde echt als een einde, het einde van mijn Indonesië avontuur. Heb een geweldige maand op Lombok, Sumbawa, Flores en Komodo gehad en dat zit er nu op. 4 uurtjes later was ik in Padang Bai en hoewel ik het me eigenlijk niet wilde veroorloven toch weer uitgekomen bij hetzelfde hotel als vorige keer, ach heerlijke bedden, leuke kamers en dat zalige zwembad!
De scooterverhuur meneer was erg blij me weer te zien... vooral erg blij zijn scooter weer te zien denk ik lol. Even babbeltje gemaakt, alles in orde, paspoort teruggekregen (toch wel fijn om dat weer te hebben) en tja, maar restaurant opgezocht met wi-fi om dit allemaal te plaatsen en een hapje te eten.
Blijf 2 nachten in Padang Bai, kan ik morgen toch nog even dat andere strandje bekijken en dan de 3e met shuttlebus naar Kuta/Legian uhhhh... hoe heet dat hotel ook alweer waar de rest van mijn bagage ligt?.............. en dan de 4e vliegen... New Zealand here I come...
Groetjes
Eric
01 Februari 2011 - 16:04
Annie:
Zeker mooie stranden zou er zo naar toe willen...die ongerepte natuur...compliment voor de mooie foto's...vooral die laatste met Sofie en jou....heel leuk vrouwtje..past echt bij jou....je weet het maar nooit...wat een leuk verhaal met die kinderen in het water...lachen...geniet nog even van Bali want voor dat je het weet ben je weer in Holland....(sorry)als het zover is vergeet dan niet om mooi weer mee te brengen....knuff uit Wageningen -
01 Februari 2011 - 19:09
Eddy:
Die foto's zijn prachtig! En die laatste staat je goed ;) -
01 Februari 2011 - 21:55
Zus :
ha broertje,je ziet er weer stralend uit.paar pondjes kwijt inmiddels he?staat je goed hoor.
een goeie trip naar jp en consorten gewenst.
kus van zus -
02 Februari 2011 - 12:15
Mams::
Zo, dus over 2 weken ga jij aftellen!!!
Daar ben ik al VIER maanden me bezig ;-)
XXX