De Gordel Van Smaragd - Reisverslag uit Kuta, Indonesië van Eric - WaarBenJij.nu De Gordel Van Smaragd - Reisverslag uit Kuta, Indonesië van Eric - WaarBenJij.nu

De Gordel Van Smaragd

Door: Eric

Blijf op de hoogte en volg Eric

03 Februari 2011 | Indonesië, Kuta

Padang Bai, 2 feb 2011

Zo, lekker uitgeslapen in mijn luxueuze bungalowtje een duik genomen in het zwembad rustig ontbeten en toen... begon t te gieten en t hield niet meer op.... aangezien ik nog anderhalf boek had... rustig op mijn verandabank gaan liggen met een flesje water en een pakje sigaretten. Halve boek al snel uit en de volgende maar gepakt.

Het werd maar niet droog en om 7 uur de paraplu van mijn Zwitserse buurvrouw, Ulla, geleend en t dorp in gestruind om een hapje te eten en nog even mijn mail te checken... geen nieuws over mijn vluchtschema voor de vluchten van NZ-Tahiti-Paaseiland-Santiago... hmmm begint nu toch een beetje te dringen...

Op de terugweg nog 2 biertjes meegenomen en gezellig met Ulla zitten kletsen, die vliegt morgen terug naar Zwitserland na 4 weken vakantie, kwam net van de Gili's af en baalde dat het daar zoveel had geregend.... grijnzend vertelde ik haar dat ik daar 4 dagen geen druppel heb gezien (Ja, echt waar Barbara... 4 dagen Gili's en alleen 1x 's nachts regen gehoord... maar geen druppel gezien lol).

Padang Bai - Kuta, 3 feb 2011

Om 10 uur opgehaald bij het hotel om de transfer naar Kuta te maken. Was maar één andere passagier, Eline, ja, een Nederlandse die vrijwilligerswerk in een weeshuis had gedaan. Toch apart hoe snel je elkaars accent spot... Het enige dat ze had gezegd was "goodmorning" en "airport" toen wist ik al genoeg.

Helaas werd ik in Kuta vrij ver van mijn hotelletje op de grens van Kuta en Legian gedropt en ik had een bemo kunnen nemen maar ach, lopen s gezond... 3 minuten later gutste het zweet me van de kop dus had ik al spijt maar goed... doorlopen maar... half uurtje later bij hotel en mijn bagage was er nog... heb nu alles op t bed liggen en vraag me af hoe ik dat in hemelsnaam allemaal in mijn rugzak ga krijgen??? Heb al wel besloten dat ik weer e.e.a. ga weggooien... er zijn me wat kledingstukken te groot geworden..... De korte broek die ik in... uhhhh... 2004 in Guatemala heb gekocht gaat hier achterblijven... toen ik 4 maanden geleden vertrok was ie me al te groot maar tis nu helemaal formaatje tent geworden en ik heb m in de afgelopen 4 maanden ook niet aangehad... weg dus !

Pakketje terug naar NL sturen doe ik weer vanuit NZ, dus mams dan komt er waar een paar kg je kant op.

De gordel van Smaragd
(Java, Bali, Lombok, Sumbawa, Komodo en Flores heten met zijn 6jes zo)

Kan nu gelijk even terugblikken op Indonesië en moet zeggen dat de afgelopen 7 weken zijn omgevlogen.... Begon het matig met de missers in Bogor en Cipanas daarna toch zo'n beetje hoogtepunt na hoogtepunt beleefd. Oost Java met de Merapi en Bromo was erg indrukwekkend. Bali dit keer eigenlijk overgeslagen (hoewel ik hier in totaal wel 8 nachten heb doorgebracht).
Met de noordelijke kustweg rondom Lombok begon het scooter avontuur en die eerste 2 ritten waren fantastisch, links de zee en rechts de bergen, alles groen en blauw en schitterend weer. Sumbawa was de eerste keer niks... ben ik ook in anderhalve dag overgecrosst. Daarna Flores en dat is toch het hoogtepunt van mijn Indonesietrip. Leuke groep mensen ontmoet met de Komodo crew en daarna de week on the road over de slingerende bergwegen naar de kraters van Kelimutu... mooier dan die kustweg op Lombok? Pfffff ga ik niet tussen kiezen.

Achteraf best lol gehad met t wachten op de boot in Labuhan bajo alhoewel ik er op dat moment niet echt om kon lachen.... Daarna weer Sumbawa en een hele leuke tijd gehad in Pantai Lakei. De natuur was minder ruig wild en mooi dan op Flores en Lombok echter de surfers maakten met hun gezelligheid dat gemis meer dan goed!

De Gili's lekker stukje paradijs op aarde maar ik vond Kuta, Lombok een veel mooiere omgeving, jammer dat ik daar maar 2 nachten kon blijven.

Nou, dat was de samenvatting van Indonesië en heb eigenlijk hetzelfde gevoel als 15 jaar geleden... ik ben nog (lang) niet klaar met dit land.... nog zoveel te zien hier.. Borneo, Sulawesi, Maluku dus ... als t me gegeven is kom ik graag nog eens terug !!!

Einde Azië..... voor nu dan.

Groet
Eric
ps: Ik ga nog 14 foto's hierbij plaatsen die de eerdere selectie niet overleeft hebben....

• 03 Februari 2011 - 11:51

Agnes:

Fijn dat je deze 7 weken hebt genoten.
    Nu op naar NZ dus.
    Wil je nog wel even llaten weten dat de post in NZ vrij duur is, maar je betaalt wel per gram. Is hier even wat anders!
    In NZ is het herlijk weer, vandaag 27 graden geweest. Had Gitty aan de telefoon want we moesten zingen: ze was jarig. In NZ is dat nu al over ,maar hier in Holland drinken we er vanavond nog een glaasje op!
    Groetjes van Jan en Agnes en we zijn benieuwd hoe NZ je bevalt!

• 03 Februari 2011 - 17:03

Annie:

Leuke foto's... op die ene foto kun je wel zien dat het 's nachts is aan je kleine oogjes...je begint al een aardig gezond kleurtje te krijgen....fijn dat je het zo naar je zin hebt gehad in Indonesië...op naar het volgende avontuur....goodluck.....xx

• 04 Februari 2011 - 15:41

Lucas D:

Hallo Eric,

Je schrijft leuk en ik vind het leuk je te volgen!

je bent echt wel een paar KG's kwijt sinds je niet meer bij 5hart werkt (of had deze overwaarde al voordat je hier kwam werken?)

veel plezier

• 04 Februari 2011 - 22:15

Eric :

Zo, live uit Sydney.... vlucht naar Auckland heeft een dik uur vertraging verder alles prima hoewel een beetje moe..... doeg

• 05 Februari 2011 - 11:44

Karin:

Hey Hussie,

Weer helemaal bij! :-) Ik heb weer genoten, leuke foto`s geplaatst, leuke verslagen. Op naar NZ! Als het goed is, ben je er nu . Xk