Rotorua: Rust, Relax & Recover
Door: Eric
Blijf op de hoogte en volg Eric
15 Februari 2011 | Nieuw Zeeland, Rotorua
Ik vrees dat ik weinig te melden heb... mijn handjes gaan langzaam vooruit, elke dag kan ik iets meer en is de pijn iets minder. Volgens de artsen kan t echter goed 2 weken duren voordat ik helemaal pijnvrij ben... we zullen wel zien.
Zaterdagavond samen met JP naar stockcarraces geweest, dat was leuk. 26 botsautootjes op een zandbaan en raggen maar. Ook genoten van het schitterende uitzicht want het circuit lag halverwege een berghelling en de ondergaande zon gaf mooie schaduwen. Door de avondkou kreeg ik wel koude en dus pijnlijke handen maar toen ik thuis een warme douche had genomen voelden ze beter dan ooit nah sinds woensdag dan.
Morgen wil Gitty met me naar Taupo, kan ik iig de Huka Falls, Craters of the moon en Aratiatia zien zonder dat ik er uren voor moet lopen. Of ik in de dagen daarna nog de Tongariro Alpine Crossing kan lopen moet ik nog even afwachten, ik hoop uiteraard van wel.
Rotorua, 13 feb 2011
Om 10 uur pas opgestaan... luiaard dat ik ben en om 13:00 uur met Gitty, Emily en Jared richting Taupo gereden. Eerste stop: Aratiatia, dat is een stuwdam die gebruikt wordt om stroom op te wekken echter de watertoevoer is te groot voor de centrale dus laten ze 4x per dag de sluizen open om het overtollige water weg te stromen. Erg indrukwekkend om een klein beekje te zien aanzwellen tot een grote woeste stroom. Daarna naar Huka Falls, een waterval dus die elke 12 seconden genoeg water geeft om een olympisch zwembad te vullen...door naar "craters of the moon" een verzameling kleine vulkanische kraters waar stoom uitkomt en waar er kokende modderbaden zijn. De waarschuwing dat je op t pad moet blijven serieus genomen.... als je eraf stapt zou je niet de eerste zijn die zijn of haar voetjes daar verbrand en ik heb voorlopig genoeg aan mijn pijnlijke handjes dus...
Daarna doorgereden naar Taupo en bij Taupo Bungee van het uitzicht genoten. Helaas heeft Amy (da's mijn dokter hier) Bungee jumpen op de lijst van voorlopig verboden activiteiten gezet.... (duh alsof ik er anders wel vanaf zou zijn gesprongen...) vervolgens doorgereden naar het Taupo meer alwaar ik een steen in het water moest gooien en.... verhip... die steen bleef drijven!!! Het was een puimsteen, vandaar lol.
Terug naar Rotorua daar lekker pizza gegeten met een VB !!! (da's Victoria Bitter en dat is bier... welk ik bij liters tegelijk gedronken heb toen ik in Australië was).
Daarna lekker douchen en op tijd naar bed want ik had de pap best op.
Rotorua, 14 feb 2011
Valentijnsdag en... ik ben nu officieel halverwege mijn reis...
Gitty en JP zijn naar hun werk en Jared en Emily naar school... ik heb dus t rijk alleen en lekker kalm aan gedaan., verder eigenlijk weinig te melden
Rotorua, 15 feb 2011
Ik heb bericht gekregen dat ik morgen om 8:15 mijn MRI scan heb... spannend...
Ben vanmiddag een eind gaan lopen om eens te kijken hoe ik me voel en... ik voel me prima! Ben hier de bult opgelopen om een mooi uitzicht te hebben over Rotorua en het meer. Alles bij elkaar maar een dik uurtje gelopen maar da's beter dan niks. Oh en de handjes zijn aan t beteren!
Nou dat was t weer even
Groetjes
Eric
15 Februari 2011 - 07:41
Tilly:
Hoi kerel, ben super blij te lezen dat het goed met je gaat en dat je handen ook steeds een beetje beter worden. Verder nog veel plezier daar en nogmaals de groetjes aan allemaal -
15 Februari 2011 - 07:54
Eric :
Geloof t of niet maar.... Het MRI apparaat is kapot...morgen dus geen scan..... als ik meer weet horen jullie t ook...
greetzzz -
15 Februari 2011 - 08:52
Eddy:
Ik zou dan weer jeuk aan me handen krijgen als ik die motor zie op 1 van die foto's :P
Succes!
15 Februari 2011 - 09:33
Hannah:
Fijn dat het je beter gaat , Lekker he, je zo rond laten rijden .Maar af en toe een wandeling , ook niet verkeerd , Stockcarrases ben ik ook is geweest met een stel vrienden. Dat was in Emmer-Compascuum maar niet met zo'n mooi uitzicht als jij daar had . Ik had een witte trui aan , wist ik veel wat het was. Op het eind van de dag was ie zwart en ik ook haha . Groetjesss -
15 Februari 2011 - 15:25
Annie:
Niks geen luiaard....geniet er nog maar van...fijn dat het weer beter met je handjes gaat...voorlopig geen onbezonnen dingen doen...als je niet met zere handen had gezeten had je dan ook aan die stockcarraces mee gedaan of was het niet voor plubliek....ben erg benieuwd hoe het met die mri scan afloopt....hopende goed....geweldige mooie foto's...thake it easy....warme knuff xx -
15 Februari 2011 - 15:52
Agnes:
Leuk die bekende plaatjes, ik wordt er wel een beetje jaloers van hoor.
Je moet ook eens een foto maken van de nr.plaat van Sjamps auto! Weten ze hier niet wat ze zien!
Je blijft toch wel wachten op die MRI sacan, dan weet Gitty ook dat het in orde is. Je hebt maar geluk met zo'n eigen goede oppas!
Liefs voor allemaal en hou ons maar op de hoogte, zelfs als er verder niet zoveel nieuws is. Geniet maar van het mooie land! Groetjes van Jan en Agnes. -
15 Februari 2011 - 16:20
Anton:
Johoooo, goed te lezen dat je je weer beter voelt. Ik zie op een van je foto's dat je gelukkig ook weer voldoende "grip' hebt op glas en aanverwante artikelen.
gaat zo voort!!
veel plezier, ennuhh...je gaat nu wel al weer aftellen he? :-( -
17 Februari 2011 - 15:48
Mams::
Ik wil hier even iets verduidelijken voor de volgers:
Waar Eric nu zo'n geweldig thuis heeft gevonden is dus bij JP en Gitty.
JP staat voor Jean Pierre. Da's de zoon van mijn schoonzus Agnes en die schoonzus is de vrouw van mijn broer Jan. Dus JP is gewoon meegekomen, een aangetrouwde neef geworden en zijn vrouw dus een aangetrouwde nicht en die aangetrouwde nicht is Gitty. Kun je het nog volgen?
Ja, een geluk bij een ongeluk dat het het 'm hier is overkomen. Gitty is verpleegster, niet zomaar een, maar ook operatiezuster en heeft heel wat in haar mars. Dat moet ook wel als Eric schrijft dat ze hem huisarrest heeft opgelegd en hij ook nog naar haar luistert!!!!!!!!!! -
17 Februari 2011 - 18:32
Karin:
(Dank Hussie- mama, u heeft begrepen waar ik zo mee aan het worstelen was ;) )
17 Februari 2011 - 18:43
Karin:
Hussieieieieiie!!!!! :-) Fijn dat het weer beter gaat! Volgens mij word jij weer helemaal beter! dat kan en mag ook niet anders!
Jaahaa, de helft ziet er op jongeman, nu kan je aftre...tellen. Goh, wat vliegt de tijd.. al bijna 2 jaar weg.... (gevoelsmatig dan) nu nog 1 keer de helft. Ook heb ik het idee dat je je helemaal niet verveelt en das ook wel leuk om te horen, tripje hier, uitje daar...rije rije rije in een wagentje.
Lief dat je familie zo goed voor je zorgt! Ik ben benieuwd wanneer de scan nu gaat gebeuren en wat eruit komt. Heel veel liefs, en je moest de groetjes hebben van Anneke. Xkussss