Einde oefening - Reisverslag uit Rotorua, Nieuw Zeeland van Eric - WaarBenJij.nu Einde oefening - Reisverslag uit Rotorua, Nieuw Zeeland van Eric - WaarBenJij.nu

Einde oefening

Door: Eric

Blijf op de hoogte en volg Eric

21 Februari 2011 | Nieuw Zeeland, Rotorua

Tja lieve mensen, de titel zegt het eigenlijk al... ik heb slecht nieuws.

Afgelopen vrijdag de uitslag van mijn MRI's gehad en die was niet goed.

Goede nieuws:
Ik voel me prima
Ik mag vliegen
Ik hoef niet geopereerd te worden

en daarmee is t goede nieuws echt helemaal op.... het slechte nieuws is:

Er is een nekwervel beschadigd die tegen mijn zenuwbanen aandrukt. Dit veroorzaakt ook de tinteling in mijn handen. Aangezien ik in de afgelopen 10 dagen al goede vooruitgang heb geboekt hoef ik hieraan niet geopereerd te worden. Deze nekwervel zal door natuurlijke genezing weer in orde komen. Volledig herstel gaat echter 6 tot 9 maanden duren en hiervoor moet ik de eerste maanden alle belastende activiteiten vermijden. Eén van die belastende activiteiten die vanaf heden niet meer mogen is het dragen van een rugzak.... vandaar dus de titel van dit epistel...Het advies is derhalve om vanuit Nieuw Zeeland terug te vliegen naar Nederland. Frans Polynesië en Zuid-Amerika kan ik dus, voorlopig, vergeten. In Nederland zal ik over 2-3 maanden nogmaals een MRI moeten hebben om de voortgang van mijn herstel te monitoren.

Het is me uit het gesprek met de arts ook duidelijk geworden hoeveel geluk ik gehad heb. Als de nekwervel iets verder was geschoten was ik nu vanaf mijn nek verlamt geweest. Ik had zelf al t idee dat ik door t oog van de naald gekropen ben maar het is me vandaag duidelijk geworden dat t een heel klein oogje is geweest....maar goed dat ik wat ben afgevallen anders had ik er nooit doorheen gepast.

In het weekend zijn we naar de kust geweest waar een Paalvast neef een appartement heeft en terwijl ik heerlijk lag te weken in het warme zwembad heb ik uiteraard één en ander zitten overdenken en ik wil in de komende week nog een afspraak met de arts om te horen in hoeverre er een kans bestaat dat ik in 3 maanden voldoende herstel om toch VEILIG nog naar zuid amerika te kunnen reizen. Bestaat die mogelijkheid dan wil ik de volgende MRI hier in Nieuw Zeeland afwachten en dan de beslissing nemen, zowel financieel als qua tijd kan ik het me veroorloven om hier 3 maanden te blijven. Het was trouwens erg prettig om het weekend er even uit te zijn en ik heb heerlijk gegeten, lekker liggen weken en vooral heel veel niks gedaan.

Ik voel me verder prima, kan alles doen, heb donderdag Jared nog met 1 hand op de kop vast gehouden en die weegt inmiddels 35kg... en vrijdag te horen gekregen dat ik mijn backpack van 15kg niet eens meer op mag tillen....ja, dat was even slikken.

Oh ik heb wél toestemming gekregen om, met een hééél klein rugzakje, nog wat in Nieuw Zeeland rond te reizen als ik t maar kalm aan doe. Of ik dat nog ga doen en zo ja, hoe, daar moet ik nog even goed over nadenken, momenteel staat mijn hoofd daar niet echt naar.

groeten van een even wat minder vrolijke Eric

• 20 Februari 2011 - 21:53

Anton:

hier rest maar één reactie;
    K * T !!!
    Maar het is maar goed dat het nu uit komt anders waren de gevolgen ws niet te overzien geweest.
    Ik wens je veel wijsheid met je te nemen beslissing voor de (nabije) toekomst en wat je ook besluit, ik weet dat het een verstandig besluit zal zijn.
    See ya makker!!

• 20 Februari 2011 - 21:56

Karin:

Nu moet ik ff janken KUT!

• 20 Februari 2011 - 22:00

Mariam:

SHIT

En godzijdank dat het niet erger is dan dit. Doe voorzichtig, en volg advies op van de dokter!!!

• 20 Februari 2011 - 22:00

Annie:

Lieve Eric....dit is echt schrikken en vindt het heel erg voor je dat op deze manier misschien je reis moet onderbreken...had liever iets anders gehoord....je schrijft het zelf al dat je door het oog van de naald bent gekropen...dus nu moet je het maar positief bekijken dat je er heeeeeel erg goed vanaf bent gekomen...hoop echt dat je er geen vervelende gevolgen van over houdt.....wens je veel sterkte en hou je haaks...goed naar de dokter luisteren...anders krijg je alleen jezelf ermee....warme knufff van mij...

• 20 Februari 2011 - 22:02

Eddy:

Mooi balen zeg. Geluk bij een ongeluk dan maar. Succes!

• 20 Februari 2011 - 22:44

Melita:

Is wel balen voor de rest van je reis maar het belangrijkste is te beseffen dat volledig herstel mogelijk is, en dat heeft 1e prioriteit en...het allemaal nog veel erger had kunnen zijn.
    En misschien is de spreuk 'als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan' een eerste aanzet tot een creatieve oplossing.
    Ik wens je gezond verstand en vooral gezond herstel toe!

• 21 Februari 2011 - 04:21

Ellen:

Hey Eric, ... count your blessings!!!

Verleng lekker even je "rustvakantie", rondtrekken komt wel weer. Geen risico nemen! Je hebt met dit ongeluk, verschrikkelijk veel "geluk" gehad hoe tegenstrijdig het ook klinkt. Hoe ontzettend teleurgesteld je misschien ook bent dat je niet kunt doorreizen, dit had zo verkeerd kunnen uitpakken. Kalm aan, denk aan je gezondheid, verder reizen of opnieuw reizen komt wel op een ander moment, nu mag je echt alleen maar blij zijn dat het alleen tijd nodig heeft.
    Kop-op!

Groetjes Ellen

• 21 Februari 2011 - 04:33

Sofie:

Hej Eric,
    gho seg,is me dat toch even schrikken om te lezen wat je daar hebt meegemaakt, I know the things...
    Goed dat alles ok is, en doe zeker rustig aan de eerste 3 maanden,dat is echt een advies!!success en ik hoor het wel!
    en geniet er toch van, hoe dan ook!
    dadaaaa !!

• 21 Februari 2011 - 09:42

Lucarno Divorno:

Sterkte

• 21 Februari 2011 - 16:58

Tilly:

Hoi manneke, heb gisteren uitgebreid verslag gehad van je moeder en we zijn er allemaal een beetje down van. Kun je nagaan hoe het bij jou moet voelen. Ik hoop dat de artsen deze week op al je vragen een antwoord kunnen geven. Succes met besluiten nemen en we horen wel. Misschien is het wat om goud te gaan zoeken op het zuidereiland. Vraag Jan maar waar je dan moet zijn. Misschien ligt die ene grote nugget wel op je te wachten. Hele dikke knuffel en veel liefs toegewenst van Mike en Tilly

• 21 Februari 2011 - 22:38

Karin:

Hey Hussie,

Nu inmiddels 24 uur later, een dag van treur, teleurstelling en van alles en nog wat. Ik kan verdorie niet eens een arm om je heen slaan. Wat een lieve reacties ook van al die andere mensen, iedereen leeft met je mee. heel lief! Dat is hopelijk ook een troost voor je. Wat ik zo goed vind is dat er ook mensen bij zijn die toch positief blijven. Ik moet dat ook gaan doen en ik zal dat ook gaan doen. Misschien kunnen we ergens in April weer een filmpje pakken... augustus komt me iets beter uit. pffff ik kan het niet..... zullen we iets meer afstand nemen... nee, ook geen goeie.. weet je wat, je mag me altijd bellen! Tis maar goed dat je me kent. XX liefs K

• 22 Februari 2011 - 11:36

Marianne:

Lieve Eric, wat is dit ontzettend balen voor je! Veel sterkte en beterschap gewenst! Met jouw positieve en humorvolle levenshouding kun je er goed mee omgaan, maar toch........Voor alle moeilijke momenten: weet dat ik aan je denk en met je meeleef! Dikke kus!!

• 24 Februari 2011 - 10:30

Togge:

Damn! But I'm glad it wasn't worse.. Take care of yourself and have a quick recovery!