Hallo Paradijs, Hallo reisbrochure - Reisverslag uit Papeete, Frans Polynesië van Eric - WaarBenJij.nu Hallo Paradijs, Hallo reisbrochure - Reisverslag uit Papeete, Frans Polynesië van Eric - WaarBenJij.nu

Hallo Paradijs, Hallo reisbrochure

Door: Eric

Blijf op de hoogte en volg Eric

25 Mei 2011 | Frans Polynesië, Papeete

Mo'orea-Bora Bora, maandag 23 mei 2011

Zo, lekker geslapen, kopje oploskoffie voor mezelf gemaakt, lekker ontbeten en mijn tas gepakt. Eerst naar het dorp gewandeld want ik was vroeg genoeg en daar een echte bak koffie besteld. Mijn "un café noir avec un petit peu lait et sucre" werd uitstekend begrepen. Om half elf met de duim omhoog langs de kant van de weg gaan staan.... ik vlieg pas om 13:50 uur dus als ik om 1 uur bij het vliegveld ben is t vroeg zat maar... je weet nooit echter... zoals het altijd gaat als je geen haast hebt... de 4e auto stopte al en hij bracht me tot op 5 km van het vliegveld. Hier even rustig rondgekeken en weer de duim omhoog.... duurde iets langer, auto 33 stopte... echter aangezien het redelijk druk was op de weg heb ik nog geen 10 minuten gestaan... gevolg was dus dat ik om half 12 al op t vliegveld was.... en op dat vliegveld is dus precies niets te beleven.

Om 12:30 uur ging de incheckbalie al open en ach aangezien ik toch niks beter te doen had mijn boardingpass vast gehaald... weer 10 min voorbij. Nu was er 1 klein winkeltje op het vliegveld en daar verkochten ze iets waar ik nog naar op zoek was ook.... zwemschoentjes... heb namelijk al wel gemerkt dat dat koraal best glad en scherp kan zijn... 1800 frankskes... 15 euro... die kan ik ergens anders vast goedkoper krijgen maar ach.... als ik ze nu koop heb ik ze alvast en er staat zo mooi "Tahiti, Mo'orea en Bora Bora op... dus nog een leuk souvenirtje ook !!! Met andere woorden... dus gekocht.

Enfin, ten lange leste mag ik aan boord... nu is het "vrij zitten" ... je hebt dus géén aangewezen plaatsen....plof maar neer waar je wilt... nu wil ik natuurlijk Bora Bora goed vanuit de lucht kunnen zien... het vliegveld ligt op een zandbank (Motu) aan de noordkant van het eiland en we komen vanuit het zuidoosten aanvliegen... dus dan zou de linkerkant het plekje moeten zijn voor de mooie uitzichten... gezorgd dat ik als één van de eersten aan boord ging, 3e om precies te zijn...om vervolgens te zien dat het vliegtuig al voor driekwart vol zat... hmmm... gelukkig was er helemaal voorin nog een plekje vrij aan de linkerkant, zat ik ook mooi vóór de vleugel. Riempje om en daar gingen we.... 45 minuten later, Bora Bora ..... wow.... ik zat goed... we vlogen op 100 meter langs het hele eiland en het was schitterend, het water van de lagune turkoois blauw de Motu's waar de golven op breken en in het midden het eiland zelf met een grote groene berg. De overwater bungalows van de dure resorts waren ook duidelijk te zien. Erg indrukwekkend. Even later stond ik aan land en had ik al verteld dat het vliegveld van Bora Bora ook op 1 van die Motu's is? Nee? Nou dat is het dus wel... dus ik ben niet eens op Bora Bora geland maar ze hebben me gedumpt op een zandbank een uur zwemmen van Bora Bora... wat zullen we nou krijgen !!!!! Ik wil mijn geld terug !!! Rustig maar meneer, ziet u die catamaran daar? uh ja en wat zou dat? Die brengt u naar het eiland. Oh en wat mot dat kosten? Niets meneer, service van de zaak (Air Tahiti dat is) ok, nou voouit, dan is het goed :-).

Al snel varen we door de Lagune naar Vaitape, de "hoofdstad" van Bora Bora. Hier zou er een lokale bus moeten gaan Pointe Matira, het toeristische hart met het enige echte strand op het eiland zelf en ook enige schappelijk geprijsde pensions en guesthouses. Bij aankomst op de pier gekeken of ik ergens een bus zag die er lokaal uit zag... hmmm geen enkele bus te bekennen, ik loop de pier af de hoofdweg op.... busje komt zo... busje komt helemaal niet... ik loop een winkeltje binnen en begin een hopeloos gesprek in het Frans.... op zich kan ik nog wel een zin fabriceren waaruit op te maken valt dat ik op zoek ben naar een lokale bus naar Pointe Matira alleen is het dan jammer dat ik helemaal niks kan met de stortvloed Frans die ik dan over me heen krijg... een jonger exemplaar van de aantrekkelijke Polynesische dame die me onder vuur nam met haar machinegeweer Frans komt aangesneld en legt me in het Engels uit dat er 1x per dag een lokale bus voorbij komt alleen dat niemand weet hoe laat... ik steek mijn duim op en zeg tegen haar dat ik dan die maar ga gebruiken, ze lacht en zegt dat dat DE manier is.

Buiten vind ik een schaduwrijk plekje langs de rond-de-eiland weg en steek hoopvol mijn duim omhoog... auto na auto rijdt voorbij en laat me staan... na een klein kwartiertje begint er weer een aantrekkelijke Polynesische tegen me te roepen vanaf een balkon..."je moet 20 meter verderop gaan staan dan heb je zo een lift, ze zien je hier te laat" ik roep terug "ja maar ik sta hier zo lekker in de schaduw maar goed, je hebt vast gelijk, ik geef het nog 2 minuten en dan verkas ik"

2 minuten later... ik ga maar midden in de zon staan.... 30 seconden later stopt er een pickup waar de bijrijder uitspringt om een brief te posten. Als hij weer aan boord klimt en de chauffeur dreigt weg te rijden gooi ik me voor de radiator en roep hoopvol "Pointe Matira"? de bestuurder kijkt naar me alsof hij me het liefst overhoop rijdt maar stopt toch, voordat hij zich kan bedenken zit ik al achterin.

10 minuutjes later zijn we bij Pointe Matira. Nu heb ik voor het eerst in lange tijd weer eens NIET van te voren mijn verblijf geboekt... de pensionnetjes die ik had gezien in de LP hadden wel allemaal een email adres maar geen websites en ik wil eerst zien waar ik terecht kom voordat ik een besluit neem. De meest veelbelovende is Chez Robert en Tina. Op het einde van de punt zelf. Mooie omschrijving en toplocatie voor een habbekrats nah voor Bora Bora dan.. voor Frans Polynesie begrippen een redelijke prijs, voor Nieuw Zeeland begrippen een erg hoge prijs en voor Indonesische begrippen een vermogen. Ik sta voor de receptie en zie ik knop met een briefje... druk 1x... dus ik druk.... 1x...lol. Nou verwacht je dat er iemand aankomt maar 10 seconden later komt er een pickup aanrijden... ik denk niet door de bel maar door toeval... maar goed, een dame stapt uit en geeft me een hand "Tina" zegt ze, "Eric" zeg ik. Ze laat me de prijslijst zien voor kamers met uitzicht op de tuin en uitzicht op de lagune. Beide zijn goedkoper dan dat in de LP staat... da's mooi! Lagune kamers zijn volgeboekt maar de locatie is dusdanig mooi dat ik met plezier een een tuinkamer neem, op de begane grond,morgen mag ik verhuizen naar een kamer op de 1e verdieping, met balkon, mooier uitzicht, zelfde prijs. Douches, wc, keuken, koelkast, alles is aanwezig..... moet dat wel allemaal delen met de andere gasten maar da's juist gezellig... en wat kost dat allemaal.... nog geen 65 Euro per nacht. Ontbijt kan ik los bijbestellen.... Euro 12.50 per dag... hmmm da's dan wel weer best aan de prijs... he maar Eric, je bent maar 1x in Frans Polynesie, doe mij dat ontbijtje er maar bij.... wordt 's ochtends in de tuin geserveerd (2e kop koffie is 200 frankskes extra).

Nou en toen... zwembroek aan, strand op en lagune in.... na 10 minuten weken.... ik verveel me lol. Echt heet is het hier trouwens niet.... zon zat even achter de wolken en ik vond t zelfs frisjes in het water... Nou dan maar even douchen en de straat op voor een avondmaal. Wil die mooie schone keuken nog niet vuil maken dus besluit naar restaurant "moi here" tegaan. Een bord vol chowmein en baguette... smaakte prima en ik heb het net op want ik zit dit daar nu te typen. Biertje is ook op ik ga maar eens om de rekening vragen en op huis aan.

Bora Bora, 24 mei 2011

Jeetje, kan er nog niet aan wennen dat ik zomaar zit te typen dat ik op Bora Bora ben....heb toch al die maanden dat ik onderweg was hiernaar toe zitten twijfelen of het wel echt zou bestaan en of het geen mythe is... maar ik ben er echt en de eerste reisbrochurefoto's heb ik inmiddels ook gemaakt.

Vanmorgen na een slechte nacht, kon de slaap niet vatten, om half 8 aan het ontbijtje, was prima geregeld. Daarna was mijn andere kamer gereed, zit nu op de 1e verdieping en heb een lieflijk balkonnetje met een aardig uitzicht... zie foto 5.

Vervolgens de zwembroek maar eens aangetrokken en lekker liggen weken (zie foto 6) Toen ik weer uit de lagune was een dagtrip geboekt voor morgen, snorkelen, met een bootje het eiland rond, vis bbq op een privé eiland en haaien voeren (heb nog even nagevraagd of dat wij het voer zijn maar er werd me verzekerd dat ik nergens bang voor hoefde te zijn).
Daarna, terwijl het zweet ouderwets van mijn kop af gutste, naar de lokale Albert Heijn gewandeld en onderweg foto's 7 en 8 voor jullie gemaakt....

Zit nu even uit te blazen met een glaasje mangosap en ga dit zo maar eens on-line zetten voor jullie.

Groetjes
Eric

• 24 Mei 2011 - 23:42

Eric :

Hmmm die weerberichten kloppen voor geen meter... het is aanzienlijk warmer dan 13 graden .... aanzienlijk meer dan het dubbele zelfs...

Ik zie ook dat de teller weer onder de 100 staat...nog 99 dagen upon my return

• 24 Mei 2011 - 23:51

de tekst bij foto 8 moet zijn:

08 nog zo een (oh Jan die overwater bungalow is Maitai resort)

• 25 Mei 2011 - 05:20

Jared:

How is it going with you having fun???

Have a good time from jared

P.S.

Thay are good photos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• 25 Mei 2011 - 05:48

Barbara :

Wauw wauw wauw ....
    En je hebt het eiland ook nog voor jezelf alleen, zie ik :-)

• 25 Mei 2011 - 06:29

Hannah:

Kleeeeeeeere man wat mooi, hoelang blijf je er ? geniet ervan !!!
    groetjes

• 25 Mei 2011 - 07:09

Annie:

Zoooo geweldig mooi...begin toch weer een beetje jaloers op je te worden...dat uitzicht en vooral onderweg naar de AH...als dat hier zou zijn ging ik elke dag naar de AH...ook dat went....waar zijn je water schoentjes (foto 6) of was dat niet nodig daar....begin me ongerust te maken...haha...ben je gestopt met roken??? in het hele verslag komt er geen sigaretje ter sprake...haha...lol....zal niet meer zeuren...kon het toch niet laten om het ff te melden....fijn dat de weerberichten niet kloppen en dat het warmer is.....heerlijk toch.....geniet ervan....veel plezier!! kussss van mij xx

• 25 Mei 2011 - 12:09

Mams::

Ja, dat heb ik nou ook met Frans. Ik kan best goed een vraag stellen (als ik er even over nagedacht heb) maar als ze dan met meer dan Oui of Non antwoorden wordt het vaak moeilijk.
    De foto's zijn weer prachtig. Morgen ga je varen en duiken. Je schreef al over koraal, omdat je zwemschoentjes nodig hebt, jammer dat we daar niks van zien. Je hebt een onderwater-camera nodig!!! Misschien kan iemand anders ze maken en op je email zetten? Dan zien wij ze daarna wel weer.
    Ook zie ik veel palmbomen op je foto's. Je kijkt, voordat je je daaronder neervlijdt, toch wel even naar boven of er geen kokosnoten onder hangen?
    Safety first!!! Knuf knuf XXX

• 25 Mei 2011 - 13:15

Mams::

Weersverwachting slaat volgens mij nog op Nieuw Zeeland.
    Als je op "weersverwachting" klikt zie je allemaal plaatsen op Nieuw Zeeland staan.
    Ze kunnen je even niet bijhouden!

En jaaaaa, nog 99 dagen!!!!!!!
    We tellen af....

• 25 Mei 2011 - 16:00

Agnes:

Wat werd ik jaloers toen ik die foto zag waarop je in dat kraakheldere water dobbert.
    Hier is het bloedje heet als je wat doet. En dat moet ik wel, want morgen hebben we een bruiloft, vrijdag auto inpakken, fietsenrek en fietsen achterop en zaterdag bepakt en bezakt naar Limburg. Woensdag door naar Cardet!
    Daar mag ik 2 weken luieren, zal je verslagen missen maar dan heb ik ook weer wat om naar te verlangen als we weer naar huis gaan!
    Geniet met volle teugen want je merkt het al: tijd heeft vleugels maar geeen teugels!
    Groetjes van Jan en Agnes.

• 26 Mei 2011 - 05:33

Karin:

Nee... ik moet toch vanavond lezen, het is nu 07.35 aankleden en weg... ff de foto....ahhhhhhhh mijn hart smelt, wat mooooooiiiiii prachtig!!! later! X

• 26 Mei 2011 - 09:23

Melita:

Ben weer eens vreselijk stinkend jaloers op jou, drijvende in die paradijselijke lagune. In één woord WOOOOW. En heb ik je eigenlijk al eens bedankt dat ik zo een stukje met je mee mag reizen? nee?
    Bij deze dan! Geniet mateloos man!
    groetjes van Melita

• 26 Mei 2011 - 17:38

Zus:

ik ben onderweg....al vaak gedacht maar nu...potverpielekes als dat het paradijs niet is.Wat is dat mooi zeg.Moet het maar eens over een 2e huwlijksreis gaan hebben hier...wie weet lukt 't.
    Geniet ervan broer
    dikke x van zus

• 26 Mei 2011 - 19:42

Eric :

Als jullie dit al zo mooi vinden.... wacht maar tot ik zo het volgende reisverslag heb geplaatst.... dan komt het echte werk...